GenelKıbrısManşet

Meclis Genel Kurulu’nda seçim tarihi tartışıldı

Meclis Genel Kurulu’nda ara seçim olmaması için erken seçim tarihinin belirlenmesi konusu ele alındı.

Meclis Genel Kurulu’nda ara seçim olmaması için erken seçim tarihinin belirlenmesi konusu ele alındı. Bu konuda 8 gün içerisinde genel kurulun karar üretmesi gerektiğine dikkat çekildi

Meclis Genel Kurulu’nda seçim tarihi tartışıldı.

Başbakan Ersan Saner kürsüden erken seçim tarihinin belirlenmesi ve Seçim ve Halk Oylaması Yasası’nın da rezive edilmesi için Meclis çatısı altında tüm partilerin temsilcilerinin olacağı bir ad hoc (özel) komite önerisi yaptı.

Bir milletvekili seçimi için ara seçime gidilmesinin yanlış olduğunu ifade eden Saner, bunu 10 milyon TL’lik bir kaynağın boşa harcanması anlamına geleceğini söyledi.

Saner, “Tüm partilerin içerisinde olacağı bir adhoc komite ile hem tarihi belirleyelim hem de yasayı rezive edelim dedi.”

ERHÜRMAN’DAN “8 GÜNÜMÜZ VAR” UYARISI

Saner’in teklifi üzerine söz alan Cumhuriyetçi Türk Partisi Başkanı Tufan Erhürman, seçim tarihinin belirlenmesi için ad hoc komiteye süre kalmadığını kaydetti.

“Hepimiz hem fikiriz ki 1 vekil seçmek için 10 milyon TL harcamaya gerek yoktur. Ancak bugün ayın 12’sidir. Anayasaya göre bizim Ayın 20’sine kadar bir seçim tarihi belirlememiz gerekiyor, aksi takdirde Haziran ayında ara seçime gidilmesi gerekir” uyarısında bulunan Erhürman, “Seçim ve Halk Oylaması yasasının 8 günde komite netleşip genel kuruldan geçmesi mümkün değildir. Yapabileceğimiz tek şey seçim tarihini belirlemek sonrasında ad hoc komite kurup yasayı değiştirmektir” dedi.

ÖZERSAY: ÖNCE TARİH SONRA KOMİTE

Halkın Partisi Başkanı Kudret Özersay da konuşmasında Erhürman’a katıldı. “Anayasanın gereğini yapalım” diyen Özersay, “Önce seçim tarihi belirleyelim.. Farklı tarihler konuşuluyor ama ortak bir tarihte buluşamayacağımız anlamına gelmez bu. Kimse ara seçime gidilmesini istemiyor, israfa neden olur. AD HOC komite kurulmasına hazırız yasadaki değişiklik için ama seçim tarihi için adhoc komiteye gerek yoktur. Toplumun menfaatine olan budur” dedi

ÖZYİĞİT: ÜST KURULUN UYGUNDUR DEDİĞİ TARİHTE TDP HAZIRDIRToplumcu Demokrasi Partisi Başkanı Cemal Özyiğit de Saner’in açıklamasını eleştirdi. Özyiğit şöyle konuştu:

“Keşke Sayın başbakan ADHOC komite önerisini ocak ayında “belirleyin tarihi seçime gidelim” dediği zaman yapsaydı. 7 günlük süre adhoc komite kurulmasına cevaz vermez. Tarih komitede ele alınsın biz de söyleyelim aklımızdaki tarihi ve bir an önce uzlaşılsın. Çünkü ara seçim ötelenmesi gerekiyor. Tarih belirlendikten sonra ad hoc komite ile seçim halk oylaması yasasını çalışalım”

Özyiğit, “TDP sağlık üst kurulunun uygundur dediği en erken tarihte seçime hazırdır” diyerek sözlerini noktaladı

SES KIBRIS – özel

Diğer Haberler

Başa dön tuşu