KıbrısManşet

Meclis muhalefet desteği ile açıldı; hükümet yine yerinde değil

Cumhuriyet Meclisi Genel Kurulu, yeni yasama yılının ilk toplantısını denetim gündemiyle Meclis Başkanı Önder Sennaroğlu başkanlığında saat 11.15’te toplandı.

Resmi kapanışını ve resmi açılışını nisap sorunu nedeniyle yapamayan Cumhuriyet Meclisi Genel Kurulu, muhalefetin desteğiyle denetleme görevi ile bugün toplandı.

1 Ekim’de törensel toplantıyla yeni yasama yılının açılışını yapan Meclis Genel Kurulu, nisap sorunu nedeniyle pazartesi günü yapması gereken ilk toplantıyı yapamaması ve bugün muhalefetin desteği ile açılan kurulda hükümet koltuklarının boş olması gözden kaçmadı.

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’ın yurtdışı ziyaretleri dolayısıyla Meclis Başkanı Önder Sennaroğlu’nun ona vekalet etmesinden kaynaklı olarak pazartesi günü hükümet nisabı sağlayamadı ve Meclis Genel Kurulu ilk gün toplantı gerçekleştiremedi.

Bugün Meclis Genel Kurulu, muhalefetin desteği ile açıldı ve 17 milletvekilinin gündeminde hükümete yönelik eleştiri konuşmaları bulunuyor ancak hükümet yerinde yok ve muhalefet boş koltukları eleştiriyor.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu