KıbrısManşetSiyaset

Meclis tükenirken maskeli balo devam etti

Pazartesi nisabın düşmesiyle dağılan Meclis dün yine toplanamadı. Böyle bir Meclisten dostluk grubu diye adlandırılan bir heyet Ankara’ya gitmekte sakınca görmedi. Cumhuriyet Meclisi Başkanı Sennaroğlu: “Herkese iyi tatiller dilerim” demekten utanmadı yüzü kızarmadı..

Cumhuriyet Meclisi tarihinin en vasat, en sorumsuz dönemini yaşıyor.

İktidarın nisap sağlayacak erkin’in olmadığı, nisap sağlamak için milletvekilleri ile çeşitli konularda açık açık  pazarlıklar yapıldığı rezil bir dönemi yaşıyoruz.

Bakanlık pazarlığı mı istersiniz, milletvekili yakınlarına üst düzey yönetici pazarlığı mı istersiniz, yok yok bu pazarlıklar içinde.

Cumhuriyet Meclisi hiç bu kadar itibar kaybetmemişti.

Lakin bütün bunlar yaşanırken başta Başbakan Ersan Saner olmak üzere umursamaz bir tavır sergiliyor milletvekilleri.

Üstelik iktidarı muhalefeti.

Örnek mi?

Buna verebilecek çok örneğim var elbette ,lakin en güncelini anlatayım.

KKTC-Türkiye Parlamentolar Arası Dostluk Grubu, TBMM’nin davetlisi olarak Ankara’ya gitti..

Nisap sağlayamayan, halkın yararına olacak bir yönetim anlayışı ortaya koyamayan, komite oluşturamayan, ortak karar üretmeyen toplumsal hiçbir kaygı duymayan milletvekilleri

KKTC parlamentosunu temsilen koşa koşa Ankara’ya gittiler.

Davet tabi, icabet etmek gerekir.

Hatta o iş başka bu iş başka diyenler de olabilir.

Peki kimler varmış bu heyette?

UBP Milletvekili Altuğra, UBP Milletvekilleri Taçoy ve Öztürk, CTP Milletvekili Şahiner, HP Milletvekili Atakan ve TDP Milletvekili Çeler bulunuyor..

Kısacası Mecliste sağlayamadıkları uzlaşıyı sağladı siyasi partiler ve  Ankara’nın yolunu tuttular hep birlikte..

O iş başka bu iş başka!

Öyle mi?

Hiç de öyle değil değerli dostlar.

Ha elbette iki ülke arasında parlamentolar arası işbirliği yapılabilir. Bunda bir şey yok.

Fakat siz günlerdir Mecliste nisabı sağlamayın, bin bir Ali Cengiz oyunlarının içine girin, atın, tutun, lafazanlık üstüne lafazanlık yapın, sonra da hiçbir şey olmamış, Meclis’te her şey yolundaymış gibi  iktidarı/muhalefeti hep birlikte el ele utanmadan sıkılmadan Ankara’ya koşun!  Neymiş efendim “DOSTLUK GRUBU” heyeti imiş..

Siz önce kendi içinizdeki samimiyetsizliği bir halledin. Size oy vererek Meclise girmenizi sağlayan ve size vekalet veren halkınıza karşı dürüst olun.

Bugün Meclis’in nisap sorunu elbette öncelikle iktidarın sorumluluğundadır. Lakin bunda muhalefetinde payı büyüktür. Nitekim Mecliste kalmaya devam ederek, nisap sağlamaktan aciz bir iktidarın oradaki varlığını meşrulaştırdılar.

Bu samimiyetsizliktir, halkla dalga geçmektir.

Nitekim memleket yangın yerine döndü, birçok insan işini gücünü kaybetti, birçok işletme iflasa sürüklendi, insanlar borçlarını ödeyemez duruma geldi, azınlık hükümeti ise kendi ajandasını yüzsüzce uygulamaya devam etti.

Onlarca genç işsizlikten ülkesini terk etmek zorunda kaldı, milletvekilleri, bakanlar aile fertlerine iyi kadrolarda yüksek maaşlarla istihdam olanağı yarattılar. TL’nin sürekli  değer kaybına uğraması, enflasyon ve alım gücünün gözle görülür derecede düşmesiyle birlikte buna  umursamaz  bir yönetim anlayışı da eklenince halkın sorunları ikiye hatta üçe katlanarak devam etti. Fakat muhalefet yine Mecliste oturup iş bilmeyen, ülkeyi doğru dürüst ve iyi yönetemeyen azınlık iktidarını meşrulaştırıp attığı her adıma ortak oldu.

Şimdi sorarım size bugün Cumhuriyet Meclisinin bu utanç verici duruma gelmesinde sadece iktidar olanların mı sorumluluğu var?

Kısaca değerli dostlarım,

Pazartesi nisabın düşmesiyle dağılan Meclis dün yine toplanamadı. Böyle bir Meclisten dostluk grubu diye adlandırılan bir heyet Ankara’ya gitmekte sakınca görmedi. Cumhuriyet Meclisi Başkanı Sennaroğlu: “Herkese iyi tatiller dilerim” demekten utanmadı yüzü kızarmadı..

Diğer Haberler

Başa dön tuşu