KıbrısManşetSiyasetToplum

“Meclis’te hırsız var”

Meclis’in arızalı araçlarına akaryakıt alındığına yönelik haberlerin ardından sosyal medyada vatandaşlardan çok sert tepki yağdı:

Meclis’in arızalı araçlarına akaryakıt alındığına yönelik haberlerin ardından sosyal medyada vatandaşlardan çok sert tepki yağdı:


EVET, BUNU DA YAPTILAR!
Cumhuriyet Meclisi’nin 2024 yılı bütçesi görüşülürken ortaya çıkan gerçek, utanç verici bulundu. Meclis bütçesinde araçlar kalemi altında Meclis’in arızalı iki aracına akaryakıt alındığı tespit edildi. Cumhuriyet Meclisi’nin bozuk araçlarına benzin konduğu, bu araçlardan biri için geçtiğimiz ay yaklaşık 900 TL’lik benzin ve yıkama harcaması yapıldığıyla ilgili tespitin Cumhuriyet Meclisi Divan Başkanlığı tarafından araştırmasına karar verildi.

MUHALEFET KIZGIN
Komitedeki CTP milletvekilleri benzin konusunda kızgınlıklarını dile getirirken, hemen soruşturma açılması gerektiğine işaret etti. CTP Genel Başkanı Tufan Erhürman, Meclis Başkanı Töre’yi eleştirerek, “Bugün burada ortaya çıkanlar nedeniyle istifa etmeniz lazım, hangi arabaya ne kadar para verildiği ne kadar benzin konulduğu zerre umurumda değil… Siz burayı krallık ilan ettiniz” dedi. Milletvekili Devrim Barçın, “Meclis’in araçlarının nerde olduğu bilinmiyor ama benzin dökümleri bize geliyor. Bu kabul edilemez” derken, Şifa Çolakoğlu, harcamalar ya da araçlarla ilgili gerekli bilgilere ulaşamadıklarını belirtti. Salahi Şahiner ise Meclis Başkanı’nın “001” değil, sivil plakalı araçlarla dolaştığını da ifade ederek, bunun “utanç verici bir diğer durum” olduğunu söyledi.

BAŞKAN AYRI TELDEN
Komitede benzin tartışmaları sürerken, Meclis Başkanı Zorlu Töre kendi giderlerine değinerek, yurt dışına gidiş gelişlerle ilgili rakamların hazır olduğunu, bunun milletvekillerine verilebileceğini söyledi. Töre, yurt dışı biletlerinin çoğu zaman davet edenler tarafından kesildiği, konaklamayı karşı tarafın karşılandığını savunarak, “En az para harcayan benim” dedi.

ÖZDENEFE: KONU ÇOK CİDDİ
Meclis Başkan Yardımcısı Fazilet Özdenefe ise tartışmaların Meclis Başkanı’nın harcamalarıyla ilgili olmadığına işaret ederek, “Burada ciddi bir konu var. Bu konu nasıl izah edilebilir? Mali açıdan ortada bir suç var. Çalışmayan araçlara belirli aralıklarla benzin konuyor. Olmayan araçlara binlerce TL’lik benzin konuldu. Bu bütçe görüşülmeye devam edilemez. Soruşturması açılması lazım Resmi görüş alınmadan bu komite ileriye gidemez” dedi.

KÜÇÜK: UTANÇ DUYUYORUM
UBP Milletvekili Hasan Küçük de konuşmasında, araç konusunu üzüntüyle dile getirdiklerini belirterek, bu konuda açıklama beklediklerini söyledi. Küçük, “Aracın tamirde olduğu söyleniyor, teslim alındığına dair belge var ancak, eş zamanlı olarak gün aşırı bu araca akaryakıt alınıyor. Bu konuyu bu şekilde dile getirmekten utanç duyuyorum” dedi ve Meclis Divanı’nın da zan altında bırakıldığını ekledi.

 

 

 

 

Diğer Haberler

Başa dön tuşu