GenelKıbrısManşetSiyaset

Meclis’te nisap sancısı

Cumhuriyet Meclisi’nin yeni yasama yılı öncesinde parti genel sekreterleri yeni döneme ilişkin beklentilerini dile getirdi

Cumhuriyet Meclisi’nin yeni yasama yılı öncesinde parti genel sekreterleri yeni döneme ilişkin beklentilerini dile getirdi

HASİPOĞLU: MUHALEFETTEN BEKLENTİMİZ NİSAP DESTEĞİ

Ulusal Birlik Partisi Genel Sekreteri Oğuzhan Hasipoğlu, “Halkımıza hizmet için yapılan yasaların siyaseti olmaz” dedi. Meclis’te yapılan yasaların halk için olduğunu vurgulayan Hasipoğlu, birçok yasanın komitelerden oy birliğiyle geçtiğini, yapılan işlerin güzel bir ekip çalışması neticesinde ortaya çıktığını belirtti.  “Bizler iktidar partisi olarak mümkün mertebe muhalefetin de sesine kulak vererek, onların yapıcı eleştirilerini dikkate alarak yasalarımızı oy birliğiyle geçirmeye gayret gösteriyoruz” diyen Oğuzhan Hasipoğlu, muhalefetten beklentilerinin en azından oy birliğiyle geçecek yasalar konusunda özellikle Meclis’in açılmasında, yasaların oylanmasında nisap vermeleri olduğunu vurguladı.

AKANSOY: MECLİS’E SIKIŞIP KALMAYACAĞIZ

Kamu yararı içeren ve toplumun genelinin çıkarına odaklanan yasaların “CTP’nin çantasında” olduğunu ifade eden Cumhuriyetçi Türk Partisi Genel Sekreteri Asım Akansoy, DAÜ’ye ilişkin düzenlemeler, Vatandaşlık Yasası, yeni Ercan Havalimanı ile ilgili sözleşmeler, ekonomi, eğitim, sağlık ve enerji konularının da gündemlerinde olduğunu aktardı. Akansoy, Meclis’in denetleme günlerinde kamuoyunu aydınlatma, hükümeti sorgulama ve halk adına gerekli tepkiyi koyma görevini üstleneceklerini kaydederek, “Biz elbette Meclis’e sıkışıp kalmayacağız” dedi.

AKPINAR: TURİZM VE YÜKSEKÖĞRETİM GÜÇLENDİRİLMELİ

Demokrat Parti Genel Sekreteri Serhat Akpınar, DP’nin herkes için daha adil, demokratik, özgürlükçü ve uzlaşı odaklı siyaset anlayışını sürdüreceğini belirtti. Akpınar, yeni yasama döneminde KKTC’nin sektörel can damarı olan turizm ve yükseköğretimin koruma altına alınarak güçlendirilmesi için yasal düzenlemelere yer vereceklerini söyledi.

ATALAY: YASAMA ÇOK YAVAŞ YÜRÜYOR

Yeniden Doğuş Partisi Genel Sekreteri ve Milletvekili Talip Atalay, yeni yasama yılında yarım kalmış yasaların tamamlanmasının ve ülkenin önünü açacak yeni yasaların çıkartılmasının öncelikleri arasında olduğunu söyledi.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu