GenelKıbrısManşetSporToplum

Medya Etik Kurulu’nun kınama kararına red!

Medya Etik Kurulu’nun GIYNIK Gazetesi’ne yönelik yayınladığı tek taraflı kınama kararını reddediyoruz.

Medya Etik Kurulu’nun GIYNIK Gazetesi’ne yönelik yayınladığı tek taraflı kınama kararını reddediyoruz.

GIYNIK Gazetesi’nin Medya Etik Kurulu’nun kınama yazısına yönelik yanıtı aşağıdaki şekildedir:

“Sayın ilgili,

Medya Etik Kurulu’nun bugün basına servis ettiği “Eleştiri ile hakareti birbirine karıştırmamak gerekir” başlıklı kınama yazısını GIYNIK Medya ailesi olarak üzüntüyle karşıladığımızın bilinmesini isteriz. İsmi Medya Etik Kurulu olan bir yapının, ‘etik olmayan’ bir tutum sergilediğini görmek oldukça üzüntü verici bir durum. Medya Etik Kurulu, sadece bir şikâyet üzerine; GIYNIK Gazetesi yetkilileri ya da ilgili taraflardan hiçbir savunma talep etmeden kınama kararı almakla yetinmeyip, bir de bu durumu bir medya kurumunun tamamına mal etmiş ve direkt olarak GIYNIK Gazetesi’ni hedef alan kınama yayınlayarak kurumumuzun kamuoyu nezdindeki itibarını zedeleyici bir tutum sergilemiştir.

GIYNIK Medya çatısı altında yayın yapan ‘Spor ve Ötesi’ programıyla ilgili Medya Etik Kurulu’na şikâyette bulunan söz konusu şahsın devlet televizyonu BRT ve Genç TV ekranlarında ‘Spor ve Ötesi’ programı yorumcularına yönelik ağza alınmayacak hakaretlerde ve ithamlarda bulunduğunu göz ardı eden Medya Etik Kurulu, sadece şikâyetçi tarafın söylemleriyle hareket etmiş ve bizlere hiçbir savunma hakkı tanımadan yanlı bir tutum sergileyerek adeta yargısız infaz yapmıştır.

Taraflar arasında halen karşılıklı şekilde devam eden bir dava süreci olduğunu göz önünde bulundurduğumuz zaman; Medya Etik Kurulu’nun ‘yargısız infazı’nın, ‘Spor ve Ötesi’ programı yorumcularının, dava süreci devam eden bir meselede yargı önündeki itibarını zedeleyeceğini ve olumsuz bir izlenim yaratacağını hiçe sayarak bu kararı alması da meselenin farklı bir boyutu olmakla beraber, bunun kasıtlı olarak yapılmış bir davranış olduğunu düşünmek istemediğimizi de belirtmek isteriz.

Meseleyle ilgili devam eden bir yargı süreci olduğu için, tüm yasal haklarımızın saklı kalması kaydıyla, Medya Etik Kurulu’nun kınama kararını tek yanlı alınmış bir karar olması hasebiyle reddettiğimizi de ayrıca vurgularız.

GIYNIK GAZETESİ YÖNETİMİ”

Diğer Haberler

Başa dön tuşu