KıbrısManşetToplum

Mehmet Erol Muvali hakkında yasal işlem başlatıldı

Apostolos Andreas Manastırı'na giderek orada kilisenin papazını taciz ve tahrik edici davranışlarda bulunan Mehmet Erol Muvali hakkında yasal işlem başlatıldı

Apostolos Andreas Manastırı’na giderek orada kilisenin papazını taciz ve tahrik edici davranışlarda bulunan Mehmet Erol Muvali hakkında yasal işlem başlatıldı.

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan İçişleri Bakanı Dursun Oğuz, Mehmet Erol Muvali’nin yaptığı davranışın kabul edilebilir bir tutum olmadığını vurgulayarak, söz konusu şahıs hakkında polise gerekli şikayetlerde bulunarak yasal işlem başlatıldığını açıkladı.

Oğuz açıklamasında şu sözlere yer verdi;
“Bugün ülkemizde önemli dini ibadet yerlerinden biri olarak kabul edilen Dipkarpaz’da bulunan Apostolos Andreas Manastırı bünyesindeki kilisede bir şahıs (Mehmet Erol Muvali) tarafından video çekimi yapılarak yayınlanmıştır… Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde dini özgürlüklerde ve ibadetlerde birçok çeşitlilik vardır. Dini inanış ve yaşayışlara saygı da çok önemlidir ve hassas bir konudur. Bu konuda ayrıştırıcı, tahrik edici, tacizkâr durumlar ve davranışlar kabul edilemez. Bu nedenle dinlere ve kültürlere saygı kapsamında toplumsal huzuru bozmaya yönelik yapılan bu davranış hakkında ilçe kaymakamlığı vasıtasıyla gerekli yasal işlem başlatılması için polis müdürlüğüne şikâyette bulunulmuştur”

Diğer Haberler

Başa dön tuşu