KıbrısManşetSiyaset

Mehmet Harmancı: AP Dış İlişkiler Komitesi’nin hazırladığı Türkiye Raporu’ndaki çağrılar son derece önemli

LTB Başkanı Mehmet Harmancı, Avrupa Parlamentosu Dış İlişkiler Komitesi'nin hazırladığı Türkiye Raporu'nda Kıbrıs Türk Toplumuyla ilgili hem Türkiye hem de Avrupa Komisyonu'na yaptığı çağrıların son derece önemli olduğunu kaydetti

Lefkoşa Türk Belediyesi (LTB) Başkanı Mehmet Harmacı, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamayla Avrupa Parlamentosu (AP) Dış İlişkiler Komitesi’nin raporuna işaret etti.

“SON DERECE ÖNEMLİ”

AP Dış İlişkiler Komitesi’nin hazırladığı Türkiye Raporu’nda Kıbrıs Türk Toplumuyla ilgili hem Türkiye hem de Avrupa Komisyonu’na yaptığı çağrıların son derece önemli olduğunun altını çizen Harmancı, bir yandan Kıbrıs Türk toplumunun 1960 Anayasası’ndan kaynaklı haklarını hatırlatarak, meşru bir toplum olarak faaliyet gösterebilmesi için gerekli alanın sağlanması çağrısı yapıldığını, diğer yandan da Avrupa Komisyonu’nu Kıbrıs Türk Toplumuyla temaslarını artırmaya çağırdığını ifade etti.

“TOPLUMUMUZA ÇOK CİDDİ MADDİ, MANEVİ KAYIPLAR YAŞATIYOR”

Son dönemlerde altyapı projelerinde AB ile yaşanan sıkıntılı süreçler, bütçesi alınmış ve çalışılmış konularda bile Kıbrıs Cumhuriyeti prosedür mekanizmaları mazaret gösterilerek zamana oynanıp projelerin eritilmesi, kaybolan enerji ve çabalar topluma çok ciddi maddi manevi kayıplar yaşattığına vurgu yapan Harmancı, “Önümüzdeki günlerde detaylı bir şekilde tüm süreçlerde yaşanan sıkıntıları kamuoyu ile paylaşacağız. AB’nin Kıbrıs Türk Toplumu ile hızlı ve etkili çalışma sistemi geliştirmediği açıkça ortada. Yakın zaman da Brüksel’de de bu konuları masaya yatırarak muhataplarımızla konuşacağız” dedi.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu