GenelKıbrısManşetSiyaset

Mehmet Harmancı: “Kararlılıkla hizmete devam”

LTB Başkanı ve TDP'nin LTB Başkan adayı Mehmet Harmancı, “4 yeni mahalle parkı ve Kızılbaş Parkı’nı Lefkoşa’ya kazandırdığımız gibi, Spor ve Kardeşlik Parkı’nı da kazandıracağız” dedi

“Lefkoşa’nın istikrarlı gelişimini şüphesiz daha da ileriye taşıyacağız”

“ALTYAPIYI DÜZELTMEDEN KAMU KAYNAKLARINI İSRAF EDEMEZDİK”…

“Ne mutlu ki bu ülkede bir Kadın Sığınma Evi var. Bunu önemsemeyenler vardı. Oysa Kadın Sığınma Evi bugüne kadar beş yüze yakın kadınımıza yeni bir hayat yolculuğunun önünü açtı. Eksiklerimiz elbette var. Daha iyi yollara, daha iyi kaldırımlara ihtiyacımız var. Ama yaptığımız bu altyapı hamlelerini yapmadan kamu kaynaklarını israf etmiş olurduk” diyen Mehmet Harmancı, “Şimdi üstyapı hamlelerimizi gerçekleştirecek, önümüzdeki dönemde de bugüne kadar gösterdiğimiz kararlılıkla hizmete devam edeceğiz. Lefkoşa’nın istikrarlı gelişimini şüphesiz daha da ileriye taşıyacağız” şeklinde konuştu.

“EĞİTİM HERKESİN HAKKI”…

Ülkede çok ciddi bir fakirleşme olduğuna da işaret eden Harmancı, devlette çalışmayan ve hayat pahalılığına karşı korunamayan asgari ücretlilerle özel sektör çalışanlarının ciddi bunalım yaşadıklarını belirtti. “Lefkoşa’da devlet tarafından çalıştırılan sadece 3 kreş var ve bu yetersiz kalıyor. 3-4 bin TL verip çocuklarını kreşe gönderemeyen çok aile var” diye konuşan Harmancı, “‘Eğitim herkesin hakkı’ dedik ve bütün belediyeler kreşlerini kapatırken biz kreş, Arabahmet bölgesinde etüt açtık. Kreşte 35, etütte ise yüze yakın çocuğumuz var. Bunu genişletmeyi düşünüyoruz. Biz kimseye rakip olmak istemiyoruz. Mevcut kreşlerden kontenjan alabilir, bu kontenjanlara kendi fiyatımızı uygular, üzerini de onlardan alacağımız indirimle bir burs programına çevirebiliriz” dedi.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu