KıbrısManşet

Mehmet Harmancı: Tüzük 9 aydır bakanlar kurulunda bekliyor

9 ay önce Bakanlar Kurulu’na onaylanması için gönderilen ‘Su Tüzüğü’nün, hala onaylanmadığını belirten LTB Başkanı Mehmet Harmancı, “Öncelikleri arasına bir türlü koyamadıkları bu tüzükle engelli kişi ve ailelerine en alt tarifeden suyun ücretlendirilmesini 9 aydır engellediklerini hatırlatmak istedim” dedi

Lefkoşa Türk Belediye (LTB) Başkanı Mehmet Harmancı, sosyal medya üzerinden yaptığı açıklama ile 9 ay önce Bakanlar Kuruluna gönderilen ‘Su Tüzüğü’nün hala onaylanmadığını, hatta görüşülmediğini ifade etti.

Harmancı, bahsi geçen tüzüğün engelli kişi ve ailelerine en alt tarifeden suyun ücretlendirilmesi için Bakanlar Kurulu’na gönderildiğini belirtti.

Yetkili kişilerin, 9 aydır bu tüzüğü engellediklerini savunan Harmancı, Dünya Engelliler Günü’nde “bol kepçeden dilek ve temennilerde bulunan yürütmedeki arkadaşlarımız” ifadelerini kullanarak tüzüğün öncelikler arasına konmadığını dile getirdi.

LTB Başkanı Harmancı, açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

2 Mart’ta savcılık tarafından uygun bulunan yeni Su tüzüğümüzü Bakanlar Kuruluna onaylaması talebi ile göndermiştik.

Bugün tarih 3 Aralık yani üzerinden tam 9 ay geçmiş bu tüzük değişikliği görüşülmemiş bile.

Bugün dünya engelliler gününde bol kepçeden dilek ve temennilerde bulunan yürütmedeki arkadaşlarımız okumadıkları, öncelikleri arasına bir türlü koyamadıkları bu tüzükle engelli kişi ve ailelerine en alt tarifeden suyun ücretlendirilmesini 9 aydır engellediklerini hatırlatmak istedim.”

Diğer Haberler

Başa dön tuşu