KıbrısManşet

Mehmet Harmancı: Yılbaşında 6 bin kişi gelecek, karantinasız girişler 5 güne çıkartılacak

LTB Başkanı Mehmet Harmancı, yılbaşı için “6 bin kişinin adaya getirilmesinin” planlandığını ve “3 günlük karantinasız giriş kuralının 5 güne çıkartılmasının” da gündemde olduğunu iddia etti

Bulaşıcı Hastalıklar Üst Komitesi tarafından 24 Aralık’ta gerçekleştirilecek toplantıda, ülkeye giriş – çıkışlara ilişkin alınan kararların yeniden değerlendirilmesi bekleniyor.

Söz konusu toplantıda, yılbaşına özel karantinasız girişler konusunun da konuşulacağı biliniyor.

ÜST KOMİTEYE BASKI BÜYÜK…

Elde edilen bilgilere göre bazı kesimlerce, Üst Komiteye, yılbaşında karantinasız girişlerin başlatılması noktasında baskılar yapılıyor.

Bu nedenle Komitenin yapacağı toplantının, ülkenin salgınla mücadele konusunda adeta “kaderini belirleyeceği” konuşuluyor.

ÇARPICI İDDİA…

Toplantıya sayılı günler kala, Lefkoşa Türk Belediyesi (LTB) Başkanı Mehmet Harmancı, çarpıcı bir iddia ortaya attı.

Harmancı, yılbaşı için “6 bin kişinin adaya getirilmesinin” planlandığını ifade ettiği açıklamasında, ayrıca “3 günlük karantinasız giriş kuralının 5 güne çıkartılmasının” da gündemde olduğuna dikkat çekti.

Söz konusu “hatalı” adımların atılması halinde, sağlık ve ekonominin ciddi oranda zarar göreceğini belirten Mehmet Harmancı, kişisel sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

“Yeni yıl için planlanan 6000 kişinin adaya getirilmesi; 3 günlük karantinasız giriş kurallarının 5 güne çıkartılması.

Ekonomik etkileri ve sağlık açısından sonuçları…

Dünyada şu anda bu hastalığın en çok etkilediği ilk 6 ülke içerisinden yer alan Türkiye’den Covid-19 ve komşuları diyerek bir zar atmaya hazırlanıyoruz. Bu riski kaldırabilecek tutar tarafımız olmadığı bir gerçek. Daha önce de benzer hataları tekrarladık ve sonuçları ile şu an yüzleşiyoruz.

Buna dur demek zorundayız.

Üniversite öğrencilerinin adaya Şubat itibarı ile gelişlerinin programlanması da risk altına alınıyor.”

Diğer Haberler

Başa dön tuşu