KıbrısManşet

Mehmetçik İmar Planı, Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdi

Bafra Turizm Bölgesi’nde zemin katın dükkân olması koşuluyla 3 kata izin verilecek

TÜM EMİRNAMELER YÜRÜRLÜKTEN KALKTI… Mehmetçik İmar Planı, Resmi Gazete’nin 10 Haziran 2022 tarihli sayısında yayımlanarak yürürlüğe girdi. Planla, bölgedeki tüm yerleşim yerlerine 2 kat sınırlaması getirilirken, Bafra Turizm Bölgesi’nde zemin katın dükkân olması koşuluyla 3 kata kadar izin verilecek. Planın yürürlüğe girmesi ile plan alanında uygulanmakta olan Karpaz Bölgesi Planlama Sınırı İçinde Denetim ve Geliştirme (Değişiklik 5) Emirnamesi ve Bafra ve Yakın Çevresi Birinci Etap (Değişiklik 4) Emirnamesi’nin Mehmetçik Belediye hudutları içerisine giren kısımları, söz konusu emirnameler tahtında alınan kararlara ve yapılan işlemlere halel gelmeksizin yürürlükten kalktı.

 

AMAÇ BÖLGENİN ÖZELLİKLERİNİ KORUMAK… Mehmetçik Belediyesi hudutları içinde yer alan Çayırova, Bafra, Pamuklu, Mehmetçik, Balalan ve Kumyalı yerleşimlerini kapsayan planla; “düzenli gelişmeyi sağlamak, yaşayanlarına sağlık, huzur, rahatlık, sosyal refah sağlayacak şekilde yaşanabilir bir çevre yaratmak ve bunun için gelişmeleri denetlemek ve yönlendirmek; belirli amaç ve kullanımlar için bölgeler ayırmak; orman alanları, özel çevre koruma alanları, verimli tarım toprakları, sulak alanlar, kıyılar ve benzeri hassas ve korunması gereken alanları korumak; sosyal, kültürel, tarihi, mimari önemi ve özelliği olan yapı ve bölgeleri korumak ve gelişmelerin aşama ve sınırını belirlemek” amaçlanıyor.

CİTTASLOW BELEDİYESİ OLARAK ÖNEMLİ… Mehmetçik Belediye Başkanı Cemil Sarıçizmeli, yürürlüğe giren imar planını “bütünlüklü ve kucaklayıcı” olarak niteledi. Kazanılmış haklara değinen Sarıçizmeli, Çevresel Etki Değerlendirmesi (ÇED) Tüzüğü uyarınca ÇED veya Ön ÇED’e tabi olan ve İmar Planı yürürlüğe girmeden inşaat izni onaylanmış projelerin engellenmeyeceğini söyledi. Mehmetçik Belediyesi’nin Cittaslow Uluslararası Birliği’ne üye olduğunu ve bir Cittaslow belediye olarak İmar Planı’nı hayata geçirerek büyük bir yükümlülüğünü yerine getirdiğini anlatan Sarıçizmeli, imar planlarının sadece inşaatlardan ibaret olmadığını söyledi. Çevre, altyapı, tarım gibi alanları planlamanın önemine vurgu yapan Sarıçizmeli, Başbakan Ünal Üstel ile İnşaat Müteahhitleri Birliği Başkanı Cafer Gürcafer’e gayretlerinden dolayı teşekkür etti.

 

Diğer Haberler

Başa dön tuşu