GenelKıbrısManşet

Mehmetçik imar planı süreci işliyor

Belediye Başkanı Sarıçizmeli’nin Turizm ve Çevre Bakanlığı bahçesinde yaptığı çadır eylemi işe yaradı

Bölgedeki yapılaşmayı düzenleyecek imar planı için Birleşik Kurul ilk toplantısını yaptı

YAPILAŞMA YENİDEN DÜZENLENECEK… Kuzey Kıbrıs’ın önemli Cittaslow bölgelerinden Mehmetçik’te yapılaşmayı çevre dostu olacak şekilde yeniden düzenleyecek olan imar planı için başlatılan süreç işlemeye başladı. Belediye Başkanı Cemil Sarıçizmeli tarafından Turizm ve Çevre Bakanlığı bahçesinde yaptığı çadır eylemi ve bazı belediye başkanlarının da buna destek vermesi sonrasında Bakanlık imar planı için masaya oturmaya karar vermişti. Bu amaçla dün Mehmetçik Belediyesi’nde Birleşik Kurul ilk toplantısını yaptı. Toplantıya, Sarıçizmeli yanında, İskele Kaymakamı Ertuğrul Toroslu, Şehir Planlama Dairesi Müdürü Türkmen Yiğitcan ile bazı şehir plancıları katılmıştı.

36 GÜNÜN SONUNDA PLAN BELLİ OLACAK… Toplantıda, Kurul Başkanlığına seçilen Sarıçizmeli, yaptığı açıklamada, amaçlarının; ilgili tüm kesimlerin görüşlerini alarak, konsensüsle imar planının hayata geçmesini sağlamak olduğunu vurguladı. 10’uncu ve 36’ncı günlerde de toplantılar yapılacağını bildiren Sarıçizmeli, 10’uncu günde, Şehir Planlama Dairesi’nin Belediye Meclisi’ne sunum yapacağını; 36’ncı günde ise Belediye Meclisi’nin nihai kararını vereceğini bildirdi. Sarıçizmeli, planın daha sonra Birleşik Kurul’a giderek Şehir Planlama Dairesi’nin bağlı olduğu Turizm ve Çevre Bakanlığı’na gönderileceğini ve ardından Başbakanlık’ın onayıyla yürürlüğe gireceğini anlattı.

BAKANLIK BAHÇESİNE ÇADIR KURMUŞTU… Mehmetçik Belediye Başkanı Cemil Sarıçizmeli, imar planı taslağının yasallaşması sürecinin engellendiği gerekçesiyle 29 Eylül Çarşamba günü Turizm ve Çevre Bakanlığı bahçesinde çadır eylemi başlatmış, eyleme 4 Ekim Pazartesi günü Lefke Belediye Başkanı Aziz Kaya, Yeniboğaziçi Belediye Başkanı Mustafa Zurnacılar ve Geçitkale Belediye Başkanı Hasan Öztaş da bakanlığın bahçesine çadır kurarak, Tatlısu Belediye Başkanı Hayri Orçan ise çadır kurmadan destek belirtmişti. Çadır eylemine bazı siyasi partilerle sivil toplum örgütleri ve Güzelyurt Belediye Başkanı ve Belediyeler Birliği Başkanı Mahmut Özçınar da ziyaret ederek destek vermişti. Çadır eylemine, 7 Ekim Perşembe günü Şehir Planlama Dairesi Müdürü’nün birleşik kurul toplantı çağrısı yapması üzerine son verilmişti.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu