DünyaManşetToplum

Mekke’deki sağanak yağışlar nedeniyle acil durum planı devreye sokuldu

Çevre Koruma Hizmeti Ajansı tarafından temsil edilen başkanlık, bugün Mescid-i Haram’ın tanık olduğu yağışla başa çıkmak için 200'den fazla denetçi ve gözlemcinin yanı sıra 4 bin işçi ve 500'den fazla ekipmanla çalışmalara başladı

Suudi Arabistan Mescid-i Haram ve Mescid-i Nebevi İşleri Genel Başkanlığı, Mescid-i Haram’da faaliyet gösteren tüm devlet kurumlarıyla iş birliği içinde, Mescid-i Haram’ı ziyaret edenlerin emniyet ve güvenliğini sağlamak için önlemler aldı. Sağanak yağışına karşı koymak adına acil durum planını devreye soktu.

Çevre Koruma Hizmeti Ajansı tarafından temsil edilen başkanlık, bugün Mescid-i Haram’ın tanık olduğu yağışla başa çıkmak için 200’den fazla denetçi ve gözlemcinin yanı sıra 4 bin işçi ve 500’den fazla ekipmanla çalışmalara başladı.

Mescid-i Haram ve Mescid-i Nebevi İşleri Genel Başkanı ve Kâbe İmamı Şeyh Abdurrahman bin Abdulaziz es-Sudeys, Güvenlik, Emniyet, Acil Durumlar ve Riskler Dairesi’ne yağmurlara karşı saha planlarının hazırlanması ve devreye alınması için talimat verdi. Tüm bu talimatlar, ulusal Meteoroloji Merkezi’nin uyarıda bulunarak Mekke-i Mükerreme ve çevresi de dahil olmak üzere Ramazan Ayı münasebetiyle Rahman’ın evinde ibadet edenler ve Umre yapanların sayısının yüksek olması nedeniyle alınan hazırlıklar kapsamında verildi.

Şarku’l Avsat’ın edindiği bilgilere göre açıklamada, hacıların ve ibadet edenlerin güvenliğinin yanı sıra ilgili tüm makamlarla uyum ve dayanışma içinde Mekke’deki Mescid-i Haram’da faaliyet gösteren başkanlık teşkilatlarının çabalarının yoğunlaştırılması ve maksimum çaba göstermenin önemi vurgulandı.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu