KıbrısManşet

Melekler Takımı ‘Fly KHY’ ile göklerde

Kıbrıs Türkü’nün göklerdeki yeni gücü Fly Kıbrıs Hava Yolları, İstanbul - Ercan seferiyle uçuşlara başladı.

Kıbrıs Türkü’nün göklerdeki yeni gücü Fly Kıbrıs Hava Yolları, İstanbul – Ercan seferiyle uçuşlara başladı.

İlk sefer, adını Şampiyon Melekler’den alan “Melekler Takımı” isimli Airbus A320 uçağı ile gerçekleşti.

Ercan Uluslararası Havalimanı’na inen ilk Fly Kıbrıs uçağı, su takıyla karşılandı.

DENKTAŞ: BİR HAYALDİ, GERÇEKLEŞTİ

Bir hayalin gerçekleştiğini ifade eden Serdar Denktaş, “Önce bu hayali kurup zoru başararak bu hayali gerçekleştiren genç yatırımcılarımızı kutluyorum. Bir risk alarak bu yola çıktılar ama başarılı olacaklarından hiç kuşkumuz yok. Bu havayolu Kıbrıs’ındır. Sahip çıkmamız, onlara destek vermemiz, cesaretlendirmemiz daha da gelişmelerini sağlayabilecek” dedi.

“GELECEĞE KANATLANDIK”

Fly Kıbrıs Hava Yolları kurucu ortakları Nusret Polat, Rauf Denktaş ve Mehmet Dalman Yücel, ilk uçuş heyecanını dile getirdi. Mehmet Dalman Yücel: “Gururluyuz, onurluyuz, uçağımız kendi evi olan KKTC’de park haline gelmiştir. Bu ana kadar emeği geçen herkese teşekkür etmek isterim. Bizim için çok özel bir an. Allah utandırmasın, tüm KKTC’ye hayırlı uğurlu olsun” dedi. Rauf Denktaş da duygularını “Bizim için büyük bir gurur. Ada ülkesi olmanın havayolu ihtiyacını karşılamak için bugün ilk uçuşumuzu gerçekleştirdik. İnşallah uçak fiyatlarını da dengede tutacak, rekabeti artıracak kaliteyi getirecek, devam ettirecek, konforlu, güvenli uçuşlar sağlayacak bir yeni hava yolu olmasını diliyorum” sözleriyle dile getirdi. Nusret Polat ise “Çok mutlu ve gururluyuz. İnanılmaz heyecanlıyız. İnşallah vatanımıza hayırlı uğurlu olsun. Halkımızın hem anavatanla buluşmasına hem turizm trafiğinin daha rahatlaması açısından herkese hayırlı uğurlu olsun” dedi.

KARTALLI: KEŞKE YAŞAYDILAR ŞAMPİYONLUKLARINA UÇURSAYDIK…

“Melekler Takımı” uçağının kaptan pilotu Mustafa Kemal Kartallı, ilk sefer öncesi yolculara yaptığı anonsla duygusal anlar yaşattı. Kartallı, şampiyon meleklere rahmet dileyerek, “Keşke yaşasalardı onları isimleri ile şampiyonluklarına uçursaydık. Melekler Takımı artık FLY KHY ile göklerde” dedi. Kaptanın konuşması yolculara duygusal anlar yaşattı.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu