EkonomiGenelKıbrısManşetSiyaset

Memleket değil tımarhane!

Bir yanda toplumu inim inim inleten zamlar, diğer yanda zam istediği için akaryakıt ve tüp gaz satışını durduran firmalar ve ülkede bir hükümetin dahi olmadığı başıboş bir ortamda denetimsizlik alıp başını giderken vatandaşların akıl sağlını yitirmesi hiçten bile değil

Bir yanda toplumu inim inim inleten zamlar, diğer yanda zam istediği için akaryakıt ve tüp gaz satışını durduran firmalar ve ülkede bir hükümetin dahi olmadığı başıboş bir ortamda denetimsizlik alıp başını giderken vatandaşların akıl sağlını yitirmesi hiçten bile değil

AKARYAKIT KARABORSAYA DÜŞTÜ… TL’nin Dolar karşısında ciddi oranda değer kaybetmesi ve brent petrol fiyatlarındaki yükseliş nedeniyle zararına satış yaptıklarını öne süren akaryakıt ithalatçısı firmalar ALPET ve K-PET dün sabah itibariyle akaryakıt istasyonlarına yakıt vermeyi durdurdu. Otomasyon sistemine bağlı olan akaryakıt fiyatlarının değerlendirme günü olan 26 Ekim’e kadar bekleyecek tahammüllerinin kalmadığını açıklayarak akaryakıt satışını durduran ve zam talebinde bulunan ithalatçı firmaların bu sürpriz kararı ülkede infial yarattı. Hem yakıt satışının duracağını hem de akaryakıt fiyatlarının zamlanacağını duyan vatandaşlar sadece araçlarını değil, bidonları da kaparak akaryakıt istasyonlarına koştu. İstasyonların önünde gecenin geç saatlerine kadar uzun kuyruklar oluşurken, birçok istasyon saatler içerisinde depolarındaki yakıtı tüketerek kepenk kapattı.

SANER: ÇİRKİN BİR SUİKASTİN HEDEFİ OLDUM… Öte yandan Başbakan Ersan Saner’in de dâhil olduğu iddia edilen cinsel içerikli skandal bir video dün ülke gündemine bomba gibi düştü. İddialar bununla da sınırlı kalmadı ve daha birçok sayıda siyasi ve iş insanına ait şantaj içerikli görüntülerin olduğu ve bu görüntülerin Sedat Peker’in eline düştüğü öne sürüldü. Konuyla ilgili olarak sessizliğini bozarak açıklama yapan Ulusal Birlik Partisi Genel Başkanı ve Başbakan Ersan Saner, kurgulanmış bir video ile çirkin bir kişilik suikastının hedefi olduğunu belirtti. Ersan Saner, “Konu sadece ben değilim. Saldırıya uğrayan ben, ailem, partim ve siyaset kurumumuzdur. Dolayısı ile hukukçularımız, yol arkadaşlarım, partililerimizle birlikte durum değerlendirmesi yapmaya devam ediyoruz. Aylardır birileri tarafından böyle bir şey yapılacağı kulaklara fısıldanıyor ancak ben bir makama erişmek uğruna bir insanın ailesini, çevresini, partisini böylesine rencide edecek kadar seviyesiz bir tutum içine girileceğine ihtimal vermiyordum” sözleriyle bir komploya kurban edildiğini söyledi.

GÜNDEN GÜNE FAKİRLEŞEN HALK İSYANDA… Bu Memleket Bizim Platformu, yaşanan son siyasi ve ekonomik gelişmeleri protesto etmek amacıyla Lefkoşa’da eylem yaptı. Eylemde, halka, 13 Kasım’da İnönü Meydanı’nda toplanma çağrısı yapıldı. Dev-İş Başkanı Koral Aşam, Dikilitaş önünde yaptığı açıklamada, şikâyetlerini ve amaçlarını duyurmak için toplandıklarını belirterek, “Bu yalnızca burada kalmayacak. Bu kavga büyüyecek” dedi. Eylemde yapılan ve ekonominin darmadağın olduğu ifade edilen açıklamada, “Halkımız son bir yılda yüzde 21 oranında fakirleşti. Bankalara olan toplam borç yüzde 42 oranında arttı” denildi. Asgari ücretle çalışanların açlık sınırının altında maaş aldığı dile getirilen açıklamada, temel tüketim maddelerinin tümüne zam yapıldığı kaydedildi. TL’nin astronomik bir hızla gerilediği, alım gücünün düştüğü belirtilen açıklamada, yokluk ve yoksulluğun giderek derinleştiği ifade edilerek, “Kasaptan 10 TL’lik kıyma, petrol istasyonlarından 15-20 TL’lik benzin alanların sayısı gittikçe artmaktadır” denildi.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu