KıbrısManşetSiyasetToplum

Memleket gailesi sokakta buluşturdu

Farklı siyasi eğilimlerden gelen isimler “bu ülkeyi seviyoruz” diyerek aynı eylemde buluştu

Farklı siyasi eğilimlerden gelen isimler “bu ülkeyi seviyoruz” diyerek aynı eylemde buluştu…

ARTUN ÇAĞA

MUHALEFET SOKAĞA ÇIKTI
Cumhuriyetçi Türk Partisi’nin (CTP) geçtiğimiz Cuma günü Lefkoşa’da “Biz Varız: Bu Yol Birlikte Yürünecek” sloganıyla düzenlenen yürüyüş ve eyleme destek veren önemli isimlerin varlığı, ülkedeki yangının her yanı sardığını bir kez daha gösterdi. Farklı siyasi eğilimlerden gelen isimlerin “bu ülkeyi seviyoruz” diyerek aynı eylemde buluşmasını yorumlayan siyasi çevreler, “iktidar için çemberin giderek daraldığına” işaret etti. CTP’nin çağrısıyla yüzlerce kişi eyleme katılırken, muhalefetin bazı önemli isimlerinin sokağa çıkması, UBP-DP-YDP hükümetine karşı muhalefetin iyice sertleşeceği mesajını beraberinde getirdi. Önde gelen meslek örgütlerinin temsilcilerin de katıldığı eyleme sendikaların büyük destek verdiği izlendi.

ÖNEMLİ İSİMLERİN DESTEĞİ
Kıbrıslı Türklerin liderlerinden Rauf Denktaş’ın oğlu ile Dr. Fazıl Küçük’ün oğlunun bir sol partinin düzenlediği eyleme katılarak en önde yürümesi dikkati çekti. CTP Genel Başkanı Tufan Erhürman’ın sağında DP eski Genel Başkanı Serdar Denktaş, solunda ise Dr. Küçük Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Mehmet Küçük yer alırken, bu görüntünün “toplumdaki umutsuzluğun biraz olsun dağılmasını sağladığı” belirtildi. Eyleme ayrıca, bağımsız milletvekilleri Ayşegül Baybars ve Jale Refik Rogers ile HP eski milletvekillerinden Gülşah Sanver Manavoğlu’nun da destek vermesi anlamlı bulunurken, BKP Genel Başkanı İzzet İzcan’ın varlığı ise CTP dışında kalan soldan gelen ender destekti.

“BİRLİKTE YÜRÜYECEĞİZ”
Ülke tarihinde iz bırakmış liderlerin çocukları ile ülke siyasetinde ağırlığı bulunan isimlerin desteklediği eylemde bir konuşma yapan Erhürman, “Bu yol birlikte yürünecek” dedi. Erhürman’ın “Hazırlıklı olsunlar, bundan sonrası gelecek. Bizi yok sayanlar, bizi yok etmeye çalışan bu yönetsel zihniyet bilecek ki bu yolu birlikte yürüyeceğiz ve bu yolun sonunda bu zihniyet gidecek. Bu mesele, memleket meselesidir, Kıbrıs Türk halkının varoluş meselesidir. Farklı fikirlere, bu ülkenin geleceğine dair farklı tahayyüllere sahip olabiliriz, farklı siyasi eğilimlerden de gelmiş olabiliriz ama ortaklaştığımız bir nokta var; biz bu ülkeyi seviyoruz” şeklinde konuştu.

 

 

 

Diğer Haberler

Başa dön tuşu