KıbrısManşetToplum

MEMUR-SEN 1 Ağustos Toplumsal Direniş Bayramı mesajı yayınladı

1 Ağustos Toplumsal Direniş Bayramı’nda, üç tarihi günün yıldönümlerini kutlamanın gururunu yaşıyoruz

1 Ağustos Toplumsal  Direniş  Bayramı’nda, üç tarihi günün yıldönümlerini  kutlamanın gururunu yaşıyoruz. Bugün 1 Ağustos 1571 tarihinde Kıbrıs’ın Fethi’nin tamamlanmasının 451. yıldönümü. Kıbrıs Türk Halkı’nın, Rum-Yunan taraflarının, Kıbrıs’ı Yunanistan’a  ilhak hedeflerine karşı örgütlü direnişinin efsanevi kuruluşu, Türk Mukavemet Teşkilatı’nın 1 Ağustos 1958’de resmi kuruluşunun 64. Kuruluş  yıldönümü.

TMT  ve Mücahit’lerimizin kutsal görevini devralan  onurumuz, gururumuz ve güven kaynağımız, 1 Ağustos 1976’da kurulan, Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığı’mızın 46. Kuruluş yıldönümlerini kutluyoruz. 307 yıl Osmanlı idaresinde bulunan Kıbrıs’ta, sömürgeci  İngiliz’in oyunlarıyla, Kıbrıs Türk’ü 82 yıllık İngiliz sömürge yönetiminde diline,dinine, kültür  ve milliyetine sahip çıktı. TMT ve Mücahitlerimiz’in 11 yıllık efsanevi  direnişi ile  Rum-Yunan’a geçit vermedi.

8 Ağustos 1964 şanlı Erenköy Direnişi, Kıbrıs  Türk Halkı’nın varoluş mücadelesinde bir dönüm noktasıdır. Türkiye’nin garantör Ülke olarak, ilk fiili müdahalesi  8/8/1964’te gerçekleştirilmişti. Böylesi bir destanla ilgili olarak, Piyangolar Müdülüğü’nün  8/8/2022 biletlerinde, Rum çetecilerinin resminin yer alması affedilemez bir hatadır. Gereğinin yapılması ve Erenköy Mücahitleri’nden özür dilenmesi gerekmektedir.

15 Temmuz 1974 Faşist Yunan darbesi ile, garantör Ülke Anavatan’ımız Türkiye, Uluslararası hukuktan doğan müdahale hakkını kullanarak 20 Temmuz 1974 ‘te mutlu Barış Harekatı’nı icra ederek, Kıbrıs’a  barışı getirdi. 14-16 Ağustos 1974’te yapılan 2. Barış Harekatı’yla, KKTC Devleti’nin  bugünkü  egemenlik sınırları çizilmiş oldu. Bu günlere gelişimizde, kanı, canı, alınteri olan tüm Şehit’lerimizi  rahmet, Gazilerimiz’i  minnet ve şükranla anıyoruz. Başta KKTC  Devlet’imize, Türk Silahlı Kuvvetleri’ne ve Güvenlik  Kuvvetleri Komutanlığı’mıza olan, sarsılmaz bağlılık ve güvenimizi yineliyoruz.

Halkımızın Toplumsal Direniş Bayramını kutluyoruz.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu