EkonomiGenelManşetTürkiye

Merkez Bankası indirim döngüsüne devam edecek mi?

Merkez Bankası faiz kararı ne olacak? Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası gelecek Perşembe piyasalara yön verecek olan faiz kararını açıklayacak. Ocak ayında yapılan toplantıda faiz oranı yüzde 9’da sabit bırakıldı. Ekonomistlere ve ünlü bankalara göre Para Politikaları Kurulu (PPK) toplantısından faiz indirim kararı çıkacak.

Türkiye Cumhuriyeti Merkez BankasıTCMB) geçtiğimiz toplantıda faiz kararını sabit bıraktığını açıkladı. Yıllar sonra faiz yeniden tek haneye düşerken ekonomistler ve dünyaca ünlü yatırım bankaları faizlerin yeniden düşürüleceğini ifade ediyor.

EKONOMİSTLER FAİZ İNDİRİMİ BEKLİYOR

AA Finans’ın, 23 Şubat Perşembe günü gerçekleştirilecek Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası’nın (TCMB) Para Politikası Kurulu (PPK) toplantısına yönelik beklenti anketi, 17 ekonomistin katılımıyla sonuçlandı. Anket sonuçlarına göre, ekonomistlerin çoğu politika faizinin yüzde 8’e indirilmesini bekliyor.

YÜZDE 6 “SABİT TUTULACAK” DEDİ

Ekonomistlerden 10’u mevcutta yüzde 9 düzeyinde bulunan politika faizinin 100 baz puan düşürüleceği yönünde görüş bildirirken, 1’i bu indirimin 150 baz puan olacağını tahmin ediyor. Ekonomistlerden 6’sı ise politika faizinin sabit tutulmasını bekliyor. Geçen ay gerçekleştirilen PPK toplantısında, politika faizi değiştirilmeyerek yüzde 9 düzeyinde tutulmuştu.

İKİ BÜYÜK BANKADAN İNDİRİM BEKLENTİSİ

Morgan Stanley kısa süre önce yayımladığı bir raporda perşembe günü yapılacak olan toplantıda Merkez Bankası’nın politika faizinin 100 baz puanlık bir indirimle yüzde 8’e çekilmesinin beklendiği ifade edildi. Yatırım bankası JP Morgan, depremlerin Türkiye ekonomisi üzerindeki etkileriyle ilgili bir rapor yayımlayarak şubatta TCMB’nin 100 baz puanlık indirime gideceğinin tahmin edildiğini açıkladı.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu