EkonomiKıbrısManşetSiyasetToplum

Merkezi İhale Komisyonu 10 ayda 342 ihale açtı

Maliye Bakanlığı’na bağlı Merkezi İhale Komisyonu (MİK) Ocak-Ekim 2021 arasındaki 10 aylık dönemde 342 adet ihale açtı. GKK 62 ihaleyle ilk sırada.

Maliye Bakanlığı’na bağlı Merkezi İhale Komisyonu (MİK) Ocak-Ekim 2021 arasındaki 10 aylık dönemde 342 adet ihale açtı. GKK 62 ihaleyle ilk sırada.

Maliye Bakanlığı’na bağlı Merkezi İhale Komisyonu (MİK) verileri Ocak-Ekim 2021 arasındaki 10 aylık dönemde 342 adet ihale açıldığını gösteriyor.

MİK’in “Kurumlar bazında” açtığı ihalelerin ilk sırasında 62 ihale ile Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığı yer alıyor. “Konular bazında” açılan ihalelerin ilk sırasında ise 65 ihale ile “Yapım işleri” var.

MİK’in mali boyutunu açıklamadığı ihalelerde sayı bakımından ikinci sırayı 44 ihaleyle Sağlık Bakanlığı alıyor.

Kıbrıs Türk Elektrik Kurumu (Kıb-Tek) 29 ihaleyle üçüncü sırada yer alırken, Milli Eğitim ve Kültür Bakanlığı için 17, ve Karayolları Dairesi için 15, Devlet Emlak ve Malzeme Dairesi için 14, İçişleri Bakanlığı için de 11 kez ihaleye çıkıldı.

Bilgi Teknolojileri ve Haberleşme Kurumu 8, Telekomünikasyon Dairesi 7, Sivil Savunma Teşkilat Başkanlığı, Spor Dairesi ve Su İşleri Dairesi de 6’şar ihaleyle dikkati çekti.

YAPIM İŞİ İHALELERİ İLK SIRADA

Merkezi İhale Komisyonu’nun 10 aylık sürede “Konular bazında” açtığı ihalelerde ilk sırada 65 ihaleyle “Yapım işi” ihaleleri ilk sırada, 46 ihaleyle “Karışık yapılan alımlar” ikinci sırada geliyor.

MİK’in listesinde güvenlik ve temizlik hizmet alımı 35 ihaleyle üçüncü, Temizlik, temizlik malzemeleri ve temizlikte kullanılan cihaz alımları 27 ihaleyle dördüncü sırada yer aldı.

Laboratuvar (Sağlık) malzemeleri cihaz alımları; tasnif dışı ihaleler; bilgisayar, danışmanlık, yazılım ve hizmetleri için 19’ar kez, araç ve iş makinaları alımı-satımı ve yedek parça için 12 kez, gıda alımları için de 11 kez ihaleye çıkıldığı saptandı.

Ülkede devletin büyük ihaleleri arasında yer alan “inşaat, tamirat ve yol yapımı” için ise sadece 3 kez ihale açılması özellikle dikkati çekti.

Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığı, İhale, inşaat, KIB-TEK, Maliye Bakanlığı, Merkezi İhale Komisyonu, MİK, Sağlık Bakanlığı, tamirat, yol yapımı, yapım işi, kurum,

Diğer Haberler

Başa dön tuşu