EkonomiKıbrısManşetSiyasetToplum

Merkezi İhale Komisyonu 2021’de 369 ihale açtı

Maliye Bakanlığı’na bağlı Merkezi İhale Komisyonu (MİK) verileri 2021 yılında 369 adet ihale açıldığını gösteriyor.

Maliye Bakanlığı’na bağlı Merkezi İhale Komisyonu (MİK) verileri 2021 yılında 369 adet ihale açıldığını gösteriyor.

MİK’in “Kurumlar bazında” açtığı ihalelerin ilk sırasında 67 ihale ile Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığı yer alıyor. “Konular bazında” açılan ihalelerin ilk sırasında ise 74 ihale ile “Yapım işleri” var.

MİK’in mali boyutunu açıklamadığı ihalelerde sayı bakımından ikinci sırayı 44 ihaleyle Sağlık Bakanlığı alıyor.

Kıbrıs Türk Elektrik Kurumu (Kıb-Tek) 30 ihaleyle üçüncü sırada yer alırken, Milli Eğitim ve Kültür Bakanlığı için 18, ve Karayolları Dairesi için 16, Devlet Emlak ve Malzeme Dairesi için 15, İçişleri Bakanlığı için de 12 kez ihaleye çıkıldı.

Bilgi Teknolojileri ve Haberleşme Kurumu 8, Telekomünikasyon Dairesi 8, Sivil Savunma Teşkilat Başkanlığı, Spor Dairesi ve Su İşleri Dairesi de 6’şar ihaleyle dikkati çekti.

YAPIM İŞİ İHALELERİ İLK SIRADA

Merkezi İhale Komisyonu’nun 10 aylık sürede “Konular bazında” açtığı ihalelerde ilk sırada 74 ihaleyle “Yapım işi” ihaleleri ilk sırada, 48 ihaleyle “Karışık yapılan alımlar” ikinci sırada geliyor.

MİK’in listesinde güvenlik ve temizlik hizmet alımı 35 ihaleyle üçüncü, Temizlik, temizlik malzemeleri ve temizlikte kullanılan cihaz alımları 27 ihaleyle dördüncü sırada yer aldı.

Bilgisayar, danışmanlık, yazılım ve hizmetleri için 21 kez, laboratuvar (Sağlık) malzemeleri ve cihaz alımları için 19 kez, araç ve iş makinaları alımı-satımı ve yedek parça için 15 kez, gıda alımları için 12 kez, akaryakıt ve madeni yağ alımları için de 10 kez ihaleye çıkıldı. 2021’de ayrıca, 20 kez tasnif dışı alımlar için de ihaleye çıkıldığı saptandı.

Ülkede devletin büyük ihaleleri arasında yer alan “inşaat, tamirat ve yol yapımı” için ise sadece 4 kez ihale açılması özellikle dikkati çekti.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu