KıbrısManşetSağlık

Mert Boransel, “Ben yandım başkaları yanmasın” diyerek o doktorun adını açıkladı

Özel Elite Hastanesi'nde gerçekleşen doğum esnasında, Kadın Doğum Uzmanı doktor Cahit Cenksoy'un hatası nedeniyle bebeklerinin kalbi durması ve nefessiz kalması nedeniyle hayatları kabusa dönen Boransel ailesi haklarını aramak için harekete geçti


Özel Elite Hastanesi’nde gerçekleşen doğum esnasında, Kadın Doğum Uzmanı doktor Cahit Cenksoy’un hatası nedeniyle bebeklerinin kalbi durması ve nefessiz kalması nedeniyle hayatları kabusa dönen Boransel ailesi haklarını aramak için harekete geçti.

Bebeğini kucağına alacağı günü heyecanla bekleyen Mert Mehmet Boransel, yaşadığı kabus dolu günler nedeniyle, artık daha fazla sessiz kalmayacağını ve Türkiye’de devam eden tedavi sürecinin tamamlanmasıyla birlikte ülkeye dönmelerinin ardından gerek eylem yaparak gerekse yargıda haklarını arayacaklarını vurguladı.

“Biz yandık başkaları yanmasın” diyen acılı baba Mert Boransel, Elite Hastanesi’nde gerçekleşen doğumda hatalarıyla hayatlarını karartan doktorun Cahit Cenksoy olduğunu açıkladı. Boransel, ne doktor Cenksoy’un ne de Elite Hastanesi’nin yaşadıkları maddi ve manevi zorluklarla dolu süreçte hiç bir şekilde yanlarında olmadığını ve hatalarını kabul etmediklerini de dile getirdi.

Mert Boransel yaşadığı acı olayı şu şekilde  anlatmıştı:

“Doğuma yakın zamanlarda sık sık kontrole gitmek gerekirken, biz kontrole çağrılmadık. Son ana kadar her şey yolunda dendi. Son dönemde, eşimin suyu düştüğü ve doğuma alınacağı söylendi. Söylenen gün ve saatte özel hastaneye gittik. Işıklar yok, her yer kapalı. Eşimin tansiyonu yüksek çıkıyor, suni sancı verilecek, çünkü hiç sancısı yok. Hiç ultrasona konmadı çocuk, doğum öncesi kontrol edilmedi. Israrla, normal doğum dendi, daha sonra sezaryene geçilecek dendi. Biz normal doğum istedik tabii ki. Bu gayet doğal. Ama bize her şeyin yolunda olduğu söylendi. Ama eşimin hiç sancısı yoktu. 3 saat doğum odasında kaldık. Yine her şey yolunda denilerek, doktorumuz normal doğumda ısrar etti. Çocuk doğdu, devlet hastanesine gidilmesi için ambulansın hazır olması gerekirken, ambulans sadece önündeki arabanın çekilmesi için 20 dakika bekledi. Ambulansı engelleyen aracın bulunup çekilmesini bekledik. Çocuk korumasız, riskli, hiç ağlamadan gitti. İki, üç gün sonra çocuğunuzu alacaksınız dediler. Bu doktor ve hastane hatasıdır. 30 gün yoğun bakımda kaldı. Gözlerini açamadı. Böyle bir çağda, böyle bir hata, böyle bir ihmal nasıl olur, anlamak zor. Biz tüm aile olarak perişanız. Olay belli, raporlar ortada, adaletin tecelli edeceğine inanıyoruz.”

Diğer Haberler

Başa dön tuşu