KıbrısManşetSiyaset

Mesaj çok net..

Hükümet kendi içinde de kopuk bir görüntü veriyor. Üstelik haftada neredeyse 2 kez toplanan Bakanlar Kuruluna rağmen

Turizmcisi, hayvancısı, çiftçisi, esnafı, toplu taşımacısı, inşaatçısı  herkes ama herkes sokakta. Bu Meclis  (İktidarı-Muhalefeti) hala mesajı almıyorsa siyaset kurumu bütünüyle yozlaşmıştır.. Çok açık ki hükümet ülkeyi yönetemiyor. Ve yine çok açık ki muhalefetin de kürsüden kürsüye yaptığı eleştiriler yerine ulaşmıyor, toplumsal  bir fayda sağlamıyor.

O halde yapılacaklar bellidir.

Ya Meclis aritmetiğinde çoğunluğa dayalı yeni bir hükümet, ya da halktan alınan yetkinin iadesi.

Bu kadar net.

Hükümet sadece halktan kopmadı.

Hükümet kendi içinde de kopuk bir görüntü veriyor. Üstelik haftada neredeyse 2 kez toplanan Bakanlar Kuruluna rağmen.

Başbakan Ersan Saner, Sağlık Bakanlığı’ndan habersiz. Eğitim Bakanı Sağlık Bakanlığı’na bağlı Bulaşıcı Hastalıklar Üst Komitesinin aldığı kararlardan habersiz. İçişleri Bakanlığı Turizm Bakanlığının sorumluluğundaki konularda kendini konuşmaya yetkili görüyor ve böyle bir anlayış sürüp gidiyor.

Şimdi böyle bir yönetim zafiyeti ve anlayış farklılığı içinde azınlık hükümetinin 1 yıl daha ülkeyi idare etmesi ne kadar doğru olur.

Bence hiç doğru değil.

Azınlık hükümeti kendi içinde organize olmadığı bir yana, Mecliste de nisabı sağlamakta sıkıntılar yaşadığını hepimiz biliyoruz. Haliyle böyle bir hükümetin yasa yapacak gücü kudreti var mı?

Elbette yok..

Başbakan Ersan Saner’in partisi içinde meşruiyetini ve rüştünü güçlü bir pozisyona gelmeden ispatlaması çok zor görünüyor.

Bunun için de zamana ihtiyaç var

Ne kadar uzun süre başbakan olarak kalırsa parti içindeki iktidarını  da o denli güçlendirebileceğini düşünüyor. Fakat bir taraftan da işler yürümüyor.

Toplum zarar görüyor.

O halde bu ısrarın ülkeye her anlamda zarar vereceği çok açık.

Dolayısıyla erken seçim istemiyorsanız güçlü bir hükümet formülü için Meclis aritmetiğinde mevcut olanı değerlendireceksiniz

Bu güce sizi ve ülkeyi ulaştıracak seçenekleri

Tek tek dikkate alacaksınız.

Onları ikna edecek siyaseti ortaya koyacaksınız.

Ha bunu yapamıyorsanız Seçim ve Halkoylaması yasasında gerekli değişiklikleri yaparak  halka geri döneceksiniz. Bunun başka bir yolu yoktur.

Ama UBP ile kimse hükümet kurmaz.

Bunu asla kabul etmem mümkün değil.

Zaten içinde bulunduğumuz pandemi koşulları ve ülkenin gidişatını göz önüne alarak ilerleyeceksek  “onunla kurmam bununla anlaşmam” deme lüksümüz de kalmamıştır. Şu anda eğer erken seçime gitmeyeceksek, Mecliste bu anlamda çoğunluğa dayalı güçlü bir hükümet kurmak zorundasınız.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu