KıbrısKültür SanatManşetToplum

Meşhur narlar görücüye çıkıyor

Batı bölgesinin parlayan güneşi Güneşköy’de Nar Panayırı etkinliğinin dördüncüsü gerçekleştiriliyor

Batı bölgesinin parlayan güneşi Güneşköy’de Nar Panayırı etkinliğinin dördüncüsü gerçekleştiriliyor.

DEVRİM DEMİR

 YERLİ ÜRETİME DESTEK
Batı bölgesinin en güzel köylerinden biri olan Güneşköy panayır hazırlığında. Bu yıl dördüncüsü gerçekleştirilecek olan Nar Panayırı, 6-7 ve 8 Ekim tarihleri arasında gerçekleşecek. Güneşköy Muhtarı Akay Darbaz, proje için inanılmaz destek gördüklerini söyledi. Nar meyvesinin bereketinden yola çıkarak, yerli üretime destek amacıyla bu yıl da dördüncüsünü gerçekleştirecekleri panayıra yoğun bir katılım beklediklerini kaydeden Darbaz, yetmişe yakın stant kurulacağını kaydetti.

“KÜLTÜRÜMÜZ YAŞASIN DİYE”
Nar üretiminin yoğunlukla yapıldığı Güneşköy’de her yıl Ekim ayında gerçekleştirilen panayırın bu yıl da üç gün süreceğini ifade eden Darbaz, Nar meyvesinin Eylül-Ekim ayı gibi olgunlaşıp dalından koparılmaya hazır olduğunu söyledi. Kıbrıs Kültürünün unutulmaması için, üç gün sürecek panayır için her türlü hazırlığı yapmaya başladıklarını kaydeden muhtar, “Panayırımızda hem yetişkinler hem çocuklar eğlenecek. Çocuklarımız için ücretsiz birçok etkinlik yapılacak, tüm halkımızı panayırımıza bekliyoruz. Umarım projemiz başkalarına da ilham olur” diyerek sözlerini noktaladı.

PANAYIR 3 GÜN SÜRECEK
Güneşköy Panayırı, 6 Ekim Cuma akşamı başlayacak ve 8 Ekim Pazar akşamına kadar sürecek. Panayırda stantlar kurularak nar ve nar ürünlerinin yanı sıra Kıbrıs’a özgü el emeği ürünler de satışa sunulacak. Güneşköy’ün meşhur narı üç gün boyunca görücüye çıkacak.

 

 

 

Diğer Haberler

Başa dön tuşu