EkonomiGenelKıbrısManşet

Meslekler tanıtılacak

2.Mesleki Eğitim ve Yerli Ürünler Fuarı bugün Lefkoşa Fuar Alanı’nda açılıyor

2.Mesleki Eğitim ve Yerli Ürünler Fuarı bugün Lefkoşa Fuar Alanı’nda açılıyor

4 bine yakın ortaöğretim öğrencisinin ziyaret etmesi beklenen fuarda öğrencilerin kariyer planlamasına katkı sağlanması amaçlanıyor

 ÜRÜN VE ŞOVLAR SERGİLENECEK

Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı Mesleki Teknik Öğretim Dairesi tarafından ülke çapında ikincisi organize edilen “2. Mesleki Eğitim ve Yerli Ürünler Fuarı”, bugün başlıyor. Fuar 9 Mayıs’a kadar devam edecek. Bakanlıktan verilen bilgiye göre, Lefkoşa Fuar Alanı’nda gerçekleştirilecek olan Fuarda, 12 meslek lisesi, Çıraklık Eğitim Merkezi, Yaşam Boyu Eğitim Merkezi ve 11 üniversite, alanlarına yönelik eser, ürün ve şovlar sergileyerek, eğitim gördükleri okul ve alanların tanıtımını yapacak.

ÇOK SAYIDA ETKİNLİK

Fuar; Bilişim, Elektrik-Elektronik, Makine, Metal, Motorlu Araçlar, Mobilya ve İç Mekan Tasarımı, İnşaat, Tesisat Teknolojisi, Büro Yönetimi, Seramik, Güzellik Hizmetleri ve Saç Bakım, El Sanatları, Harita Tapu Kadastro ve Sondaj, Moda Tasarımı, Gıda Teknolojisi, Grafik Fotoğraf ve Matbaa, Çocuk Gelişimi, Muhasebe Finansman ve Pazarlama, Yiyecek İçecek, Konaklama ve Ön Büro, Tarım Teknolojileri alanlarında birçok etkinliğe ev sahipliği yapacak.

KATKI KOYANLAR

TC Lefkoşa Büyükelçiliği, Başbakan Yardımcılığı, Turizm ve KGÇ Bakanlığı, Ekonomi ve Enerji Bakanlığı, Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanlığı, TC Kalkınma ve Ekonomik İş Birliği Ofisi, Çalışma Dairesi, Esnaf ve Zanaatkarlar Odası, Ticaret Odası, Sanayi Odası, Otelciler Birliği, Restorancılar Birliği, Elektrik Müteahhitleri Birliği, Mühendis ve Mimar Odaları Birliği, kooperatifler ve belediyeler desteği ve işbirliği ile gerçekleştirilecek fuarda katılımcılar kendi, sektörlerine yönelik tanıtımlar yaparak bilgi paylaşımında bulunacak.

MODA ŞOVU VAR

Fuarda, güzellik hizmetleri ve moda tasarım alanı öğretmen ve öğrencilerinin hazırladığı saç, makyaj ve moda şovlarının yanı sıra, Kıbrıslı Türk ünlü Moda Tasarımcısı Abdullah Öztoprak’ın imzasını taşıyan bir defile düzenlenecek.  Fuarda, El Sanatları Kooperatifi, Kırsal Kalkınma Kadın Kooperatifi (4K Koop) ve Kıbrıs Türk Girişimci Kadınlar Derneği (GİKAD) de yer alacak ve unutulmaya yüz tutmuş meslekler ile başarı öykülerinin bulunacağı bir alan olacak.

KARİYER PLANLAMASI

Fuar programı kapsamında, yurt dışında kariyer planlama konusunda uzman olan Cengiz Tavukçuoğlu, Kariyer Planlaması, Dijital Dünyada Ebeveyn Olmak, Meslek Seçimi ve Dijital Dünyada Öğretmen Olmak konularında eğitim verecek. 4 bine yakın ortaöğretim öğrencisinin ziyaret etmesi beklenen 2. Mesleki Eğitim ve Yerli Ürünler Fuarı’nın resmi açılışı, bugün saat 14.00’te Lefkoşa Fuar Alanı’nda yer alan Nikah Dairesi’nde gerçekleştirilecek tören ile yapılacak. Fuar, 7-8-9 Mayıs tarihleri arasında ziyaretçilere açık olacak.

Foto: TAK Arşiv

Diğer Haberler

Başa dön tuşu