KıbrısManşetTürkiye

Mete Hatay: Keşke dizinin ismini Batman Kıbrıs’ta yapsalardı

Araştırmacı Gazeteci ve Yazar Mete Hatay, Bir Zamanlar Kıbrıs dizisinin geçtiğimiz Perşembe akşamı yayınlanan 5'nci bölümüne ilişkin ilginç tespitlerde bulundu. Diziyi ti'ye alan Hatay, "Bu haftaki "Bir Zamanlar Kıbrıs" dizisinde öğrendiğimiz yeni tarihi gerçekler şunlar" diyerek dizideki absürtlükleri dile getirdi

Araştırmacı Gazeteci ve Yazar Mete Hatay, Bir Zamanlar Kıbrıs dizisinin geçtiğimiz Perşembe akşamı yayınlanan 5’nci bölümüne ilişkin ilginç tespitlerde bulundu. Diziyi ti’ye alan Hatay, “Bu haftaki “Bir Zamanlar Kıbrıs” dizisinde öğrendiğimiz yeni tarihi gerçekler şunlar” diyerek dizideki absürtlükleri dile getirdi.

“Lefkoşa’nın denizi var. Denktaş bey Lefkoşa’da basına hitap ederken arkada deniz manzarası vardı” diyen Hatay, “Muzaffer Gürkan için de ağlayan Denktaş bey, onun EOKA tarafında öldürüldüğünü söyledi dizide. Bu bölüm biraz sonradan eklenmiş gibi geldi bana. Sırf polemik başlatılsın diye” yorumunda bulundu.

Dizinin git gide Marvel filmlerine benzemeye başladığını ifade eden Mete Hatay, “Keşke ismini Batman Kıbrıs’ta falan gibi bir şeyle değiştirselerdi. “Bereli Batman karakterine bürünürken, Dereli ise Robin olma yolunda. Samson ise Joker rolünde. Denktaş bey Gotham’ın polis komiseri rolünde. Yarasa işaretini havaya yazan var ya. Tabii Rauf bey güvercin kullanıyor. Dr. Küçük ise huysuz Belediye Başkanı” diyerek dizinin git gide trajikomik bir hal almaya başladığını dile getirdi.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu