KıbrısManşetToplum

Metehan Sınırı’ndan KKTC’ye sahte araç sigortasıyla geçmeye çalışan Rum taksici teminata bağlandı

(Kamalı Haber)

Lefkoşa’da bulunan Metehan Sınır Kapısı’ndan Kuzey Kıbrıs’a sahte beyanla temin ettiği araç sigortasıyla geçen Kıbrıslı Rum taksici Georgios Constantinou mahkemeye çıkarıldı.

Lefkoşa Adli Şube’de görevli polis memuru Soner Şaban, 9 Eylül 2023 tarihinde zanlı Georgios Constantinou’nun saat 21.00 sıralarında, Metehan Sınır Kapısından MXX 615 plakalı Mercedes S marka salon araca ait Tower Insurance Ltd. adına düzenlenmiş sigorta poliçesini muhaceret memuruna verip, KKTC’ye giriş yaptığını söyledi.

Polis, kamera kayıtlarının incelendiğini, zanlının Metehan’da görevliye poliçe ibraz ederken, görüldüğünü belirtti.

Polis, yapılan soruşturma sonucu zanlının MXX  615 ve MXM 615 plakalı iyi ayrı Mercedes S aracı olduğunu belirlediklerini açıkladı. Polis, zanlının MXX 615 plakalı aracı için almış olduğu bir yıllık sigortayı 8 ay kullandıktan sonra, ilgili sigorta şirketine giderek, yalan beyanda bulunduğunu; aracının plakasını yanlış yazıldığını söylediğini ve sigorta çalışanlarını yanıltarak, MXM  615 plakalı araç için sigorta çıkarttığını, böylelikle elinde hem MXX hem de MXM plakalı araçlar için iki orijinal sigorta poliçesi geçtiğini söyledi.

Polis, zanlının KKTC’ye geçiş yaparken, her iki araç sigortasını da kullandığını belirtti.

Polis, soruşturmanın tamamlandığını, zanlının iptal edilmiş resmi evrakı tedavüle sürme ve sahte davranışla kayıt temini suçlarından teminata bağlanmasını talep etti.

Huzurunda verilen şahadeti değerlendiren Yargıç Zehra Yalkut Bilgeç, GKYR vatandaşı olan zanlının 200 bin TL nakit teminat yatırmasına, bir kefilin 400 bin TL imzalamasına emir verdi. Ancak teminat şartlarını yerine getiremeyen zanlı bir ayı aşmayacak süreyle cezaevine gönderildi.

 

 

 

Diğer Haberler

Başa dön tuşu