GenelKıbrısManşet

Metehan’daki yoğunluk isyan ettirdi

Lefkoşa bölgesinde araçlı geçişlere açık olan tek sınır kapısı Metehan’da günlerdir yaşanan yoğunluğa isyan eden Kıbrıslı Rum şahsın aracını Ledra Palace Sınır Kapısı’na sürdüğü iddia edildi

Lefkoşa bölgesinde araçlı geçişlere açık olan tek sınır kapısı Metehan’da günlerdir yaşanan yoğunluğa isyan eden Kıbrıslı Rum şahsın aracını Ledra Palace Sınır Kapısı’na sürdüğü iddia edildi

POLİSİN DUR İHTARINA UYMADI

Lefkoşa’daki Ledra Palace Sınır Kapısı’nda dün akıl almaz bir olay yaşandı. Siviller için yaya geçişine açık olan ve sadece diplomatik araçlar için araçlı geçişe izin verilen Ledra Palace Sınır Kapısı’ndan aracı ile geçiş yapmak isteyen Kıbrıslı Rum şahıs ortalığı birbirine kattı. Ledra Palace Sınır Kapısı’nın güneyindeki Kıbrıs Rum polisinin uyarılarını dinlemeyerek aracıyla ara bölgeye giren şahıs ardından da Kıbrıs Türk polisinin uyarılarına kulak asmadan, bariyeri yıkıp geçti. 34 yaşındaki şahsın, bugün mahkemeye çıkarılması bekleniyor.

POLİS EKİPLERİNİ ALARMA GEÇİRDİ

Ledra Palace Sınır Kapısı’na aracıyla giderek, Kuzey Kıbrıs’a geçiş yapmak isteyen 34 yaşındaki ‘Kıbrıs Cumhuriyeti’ vatandaşı A.N. isimli şahıs, polisin tüm uyarılarına rağmen aracını sürüp barikatta bulunan bariyere hasar vererek Kuzey Kıbrıs’a kanunsuz şekilde giriş yaptı. Yaşanan olay sonrası polis ekipleri alarma geçerken, Kent Güvenlik Yönetim Sistemi (Mobese) üzerinden tespit edilen şahıs kısa sürede yakalandı.

SINIR KAPILARI ÇİLE KAPISI OLMAYA DEVAM EDİYOR

Öte yandan GIYNIK Gazetesi’nin elde ettiği bilgilere göre, Lefkoşa bölgesinde araçlı geçişlere açık olan tek sınır kapısı Metehan’da günlerdir yaşanan yoğunluğa isyan ettiği için aracını Ledra Palace Sınır Kapısı’na sürdüğü iddia edildi. Yıllardır sınır kapılarında yaşanan yoğunluğa çözüm bulunamazken, özellikle 2022 yılı içerisinde Türk Lirası’nın Euro karşısındaki ciddi değer kaybını fırsat bilen Kıbrıslı Rumların Kuzey Kıbrıs’a akın etmesiyle birlikte Metehan Sınır Kapısı’ndaki araç kuyrukları uzayarak gitmeye devam ediyor. Sınır kapısından geçiş yapabilmek için saatlerce bekleyenlerin sinirleri de bir hayli geriliyor.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu