ÇevreKıbrısManşet

Meteoroloji Dairesi uyardı: Ultraviole radyasyon çok yüksek!

KKTC Meteoroloji Dairesi, orman yangınları olasılığına karşı uyarıda bulunarak, Kuzey Afrika üzerinden taşınacak olan toz zerreciklerinin bölgemizde hava kirliliği yaratması beklendiğinden ötürü toza karşı hassasiyeti olan vatandaşların tedbirli olmalarını tavsiye etti.

KKTC Meteoroloji Dairesi, yüksek hava sıcaklıkları nedeniyle orman yangınları olasılığına karşı uyarıda bulunarak, ultraviole radyasyonun çok yüksek olması nedeniyle gerekli olmadığı sürece 11:00-16:00 saatleri arasında 10 dakikadan fazla güneşte durulmaması gerektiğini kaydetti.

Öte yandan, toz taşımına karşı da uyarı yapılarak, Kuzey Afrika üzerinden taşınacak olan toz zerreciklerinin bölgemizde hava kirliliği yaratması beklendiğinden ötürü toza karşı hassasiyeti olan vatandaşların tedbirli olmaları tavsiye edildi.

SABAH

Sabah saatlerinde bölgenin alçak basınç sistemi ile sıcak hava kütlesinin etkisi altında kalmasının beklendiği, havanın açık ve az bulutlu olacağı ifade edilerek, hava sıcaklığının mevsim normallerinin 2 ile 3 derece üzerinde seyretmesinin beklendiği ve rüzgarın kuzey ve batı yönlerden orta kuvvette eseceği belirtildi.

ÖĞLE

Öğle saatlerinde bölgenin alçak basınç sistemi ile sıcak hava kütlesinin etkisi altında kalması ve havanın açık olması beklenirken, hava sıcaklığının mevsim normallerinin 2 ile 3 derece üzerinde seyretmesi, rüzgarın kuzey ve batı yönlerden orta kuvvette zaman zaman kuvvetli olarak eseceği aktarıldı.

AKŞAM

Akşam saatlerinde bölgede alçak basınç sistemi ile sıcak hava kütlesinin etkisi altında kalması, havanın açık ve az bulutlu olması beklenirken, hava sıcaklığının mevsim normallerinin 2 ile 3 derece üzerinde seyretmesi ve rüzgarın kuzey ile batı yönlerden orta kuvvette eseceği ifade edildi.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu