KıbrısManşetSağlık

Metrolar mevsimi

Hafiften bahar havasıyla en az kadınlar kadar erkekleri de bir telaş aldı mâlumumuz. Türk kasını baklavaya çevirmek isteyen pek çok arkadaş, her türlü müdahaleye açık bir pozisyon aldı

E havalar yakında ısınmaya başlar yine bildik bahar ritüeli ile birlikte “Mart kapıdan baktırır, kazma kürek yaktırır” filân deyişi yine az süreçte hâsıl olur ve sonrası da Algidalar cam cam boy göstermeye başlar bildik. Teorik olarak; “Mart ayı şiddetli soğukların olduğu bir aydır. Zaman zaman güneş görünce ‘havalar ısınıyor’ moduna girse de soğuk şiddetini azaltmaz. Çoğunlukla bugünlerde yakacak tükenir ve insanlar zor durumda kalırlar. İnsanlar evde bulunan kazma-kürek saplarını bile yakmak zorunda kalırlar” der bebelerimizin Hayat Bilgisi kitabı.

E bu durum Kıbrıs için geçerli mi? Genelde hayır. Biraz kış arkasına da bahar’ı yaşamadan hemen yaz’a dalarız. İşte yine o bildik paçalar tutuşmak üz’re yine/yeni/yeniden. Yakın gelecekte yine deniz mevsimine hazırlık ve de yine o bildik diyet mavraları. Mâlum, altı ayda maydanoz bile yetişmez ya, neyse.

Estetik cerrahisi işler de erkelerin başına bela oldu artık. Güzellik falan çerçevesinde seçenin erkek, seçilenin kadın yerine artık seçen kadın var yoğunlukla . Bu vaziyet çok da iyi oldu. Yok öyle obez bir vaziyette yarı prostat, pastırma kokulu ve de andropoz arifesindeki bakımsız erkek modeli.

Özellikle 1950’lerden sonrası kadınların da ekonomik özgürlüğe kavuşması sonrasında seçilen değil, seçen kadın piyasaya çıktı. Hâl böyle olunca da erkekleri bir telaş aldı bu aralar. Eee, artık seçen tarafta, şeytanı taşlarken, şeytanın “Sen de mi üstat!” dediği bir güzellik var. Omuzlarındaki dokuz şeytana da hükmedebilen kadınlar artık toplumun yükselen değerleri. Erkeklere göre hem zihinsel, hem de duygusal yönden fazlasıyla güçlü. Durum bu vehâmette sürerken, günümüz erkekleri özellikle son beş yıldır metroseksüel bir’hâller aldı başını gidiyor. Yo Yo Diyetler, lazer epilasyon, burun düzeltme, saç ekimi, liposuction, kulak düzeltme, çene düzeltme, yüz gerdirme, doğada bulunmayan abuk renklerdeki lens kullanımı, parfüm seçimindeki detaycılık, masaj, manikür, pedikür, ağda, fön, nemlendirici kremler, yağ yakıcılar, sıklaştırıcı kremler, steroidli sanal kaslar, supplement kullanımı, organik sebzeler, aktarlardaki bitkisel çözümlemeler viagra ve diğer ölülerinin goca körü iktidar sevdalı girişimler. Bunların yanında da diğer fitness merkezli aktiviteler.

Neyse, yaz mevsimi gelmek üzere. Hafiften bahar havasıyla en az kadınlar kadar erkekleri de bir telaş aldı mâlumumuz. Türk kasını baklavaya çevirmek isteyen pek çok arkadaş, her türlü müdahaleye açık bir pozisyon aldı. E’ee, e’eesi yazımızın başında; “Seçilen değil, seçen kadın var artık” demiştik ya, buna adapte olan seçilecek, adapte olmayan ise çadır kurup bekleyecek. Metrolar mevsimi hayırlara vesile olsun.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu