KıbrısManşetSiyasetToplum

Mevcut Hükümet, KKTC’de unutulmayacak bir ilki yaşattı!

Yüksek Mahkeme Başkanı Narin Ferdi Şefik, Nisan ayında hükümete yazı göndererek, her yıl Haziran ayında gerçekleşen Ara Seçim için gün belirlemeleri talebinde bulunduklarını ancak Anayasa'yı ihlal etme pahasına hükümetten yanıt alamadıklarını anlattı.

HÜKÜMET: BELLİ DEĞİL Mİ NEDEN CEVAP VERMEDİĞİMİZ… “KKTC’de bir ilk yaşandı. Anayasayı ihlal etme pahasına bize tarih vermediler” diyen Şefik, niye cevap verilmediği sorusunu hükümete yönelttiğinde ise ‘Belli değil mi neden cevap vermediğimiz’ yanıtını sözlü olarak aldığını açıkladı.

Ülkemiz gündemlerinden bir tanesi olan seçim konusu herkesin aklında dönen bir düşünce haline geldi.

Mevcut hükümetin Nisan ayında bir seçim tarihi belirleyerek, Haziran ayında Ara Seçim yapması gerekirken tam aksine öyle bir gündem söz konusu değilmişçesine bir duruş sergiledi.

Üstelik Anayasa’da da 2017 yılında yürürlüğe sokulan ‘Ara Seçim yapılması’ kararını da ihlal eden Hükümet, her şey yolundaymış gibi davranıyor.

Bu sabah BRT +45 programına katılan Yüksek Mahkeme Başkanı Narin Ferdi Şefik, hükümetin bu tutumuyla ilgili çarpıcı açıklamalarda bulunarak, Cumhuriyet Meclis Genel Kurulu’nun yeni döneminin başlamasına ilişkin değerlendirme yaptı.

Şefik, Nisan ayında hükümete yazı göndererek, her yıl Haziran ayında gerçekleşen Ara Seçim için gün belirlemeleri talebinde bulunduklarını ancak Anayasa’yı ihlal etme pahasına hükümetten yanıt alamadıklarını anlattı.

HÜKÜMET: BELLİ DEĞİL Mİ NEDEN CEVAP VERMEDİĞİMİZ

Çok çarpıcı açıklamalarda bulunan Şefik, konuşmasına şöyle devam etti:

“KKTC’de bir ilk yaşandı. Anayasayı ihlal etme pahasına bize tarih vermediler” diyen Şefik, önümüzdeki Haziran ayında da seçimin yapılamayacağını ve direkt olarak 2023 Genel Seçim’e gidileceğini ifade etti.

Şefik, 2017 yılında Ara Seçim yapılması konusunda anayasal bir düzenleme yapıldığını vurgulayarak,  niye cevap verilmediği sorusunu hükümete yönelttiğinde ise ‘Belli değil mi neden cevap vermediğimiz’ yanıtını sözlü olarak aldığını açıkladı.

Ara seçimlerin Cumhuriyet Meclis Genel Kurulu’na verilen tarihle birlikte seçim takvimine işlendiği bilgisini veren Şefik, hükümetin şu andan sonra herhangi bir değişiklik yapmasının imkânsız olduğunu ve zaten yetiştiremeyecekleri düşüncesinde olduğunu kaydetti.

“ADLİYE KURULU OLARAK AMERİKA’YI BİZ KEŞFETMEDİK”

AdaPass uygulamasının bu hafta mahkemelerde de uygulamaya girdiğine de dikkat çeken Şefik, 11 Eylül tarihli Resmi Gazete’de yayınlanan karar sonrası koronavirüs aşısı olmayan ve PCR yaptırmayan mahkeme personelinin izne çıkarılacağının açıklandığını belirtti.

Şefik, bu karara herkesin uyması gerektiğine değinerek, “Biz kendi bünyemizde bunu uygulamaya başladık ve herkesin de bu kurala uymasını talep ediyorum” dedi.

“Adliye Kurulu olarak Amerika’yı biz keşfetmedik” ifadelerini kullanan Şefik, Bakanlar Kurulu ve Sağlık Bilim Üst Kurulu tarafından alınan kararlar doğrultusunda bu kararın yürürlüğe girdiğini hatırlattı ve buna uymakla yükümlü olduğumuzu söyledi.

Öte yandan Şefik, davası olan ve dışarıdan mahkemeye gelecek kişilerin ya aşılı ya da covid-19 testi olması gerektiğini ancak ısrarla her ikisini de yapmayanların olduğunu dile getirerek, bununla ilgili karar üretmek için araştırmalar yaptığını açıkladı ve şöyle ekledi:

“Kan testi yaptırarak, Adliye’ye alınmaları hususunda araştırmalarım var. Ya da tarafların onay vermesi durumunda tanık Zoom üzerinden sürece dahil olabilecek.”

Son olarak, yeni Adli yılın tüm topluma hayırlı ve uğurlu olması dileklerinde bulunan Şefik, Meclis çalışmalarının da halkın yararına olmasını niyet etti.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu