GenelKıbrısManşetSpor

MGA gençlerine, BDA motivasyonu

Basketbolda altyapılarda önemli bir misyona sahip olan Gazimağusa Belediyesi’ne bağlı Mağusa Gelişim Akademisi (MGA), genç oyuncuların gelişimi adına oldukça önemli bir organizasyona daha imza attı.

BDA, MGA’NIN KONUĞU OLDU

Basketbolda altyapılarda önemli bir misyona sahip olan Gazimağusa Belediyesi’ne bağlı Mağusa Gelişim Akademisi (MGA), genç oyuncuların gelişimi adına oldukça önemli bir organizasyona daha imza attı. Dünyanın birçok yerinde basketbol eğitim kampları düzenleyen Basketball Development Academy (BDA), Mağusa Gelişim Akademisi Basketbol Takımı’nın girişimleri ile ülkemizdeki genç basketbolcularla buluştu.

MGA GENÇLERİ, AVRAMOVİC VE ANDRİC İLE ÇALIŞTI

Basketball Development Academy bünyesindeki iki başarılı Sırp basketbol antrenörü Dragoljub Avramovic ve Nebojsa Andric, MGA Basketbol Takımı ev sahipliğinde gerçekleşen organizasyonda genç basketbolculara yeni deneyimler kazandırdı. Organizasyon 18- 22 Temmuz tarihleri arasında gerçekleştirilirken, organizasyon süresince antrenör Hasan Kasap nezaretindeki gençler çift antrenman şeklinde Sırbistanlı Antrenörler Dragoljub Avramovic ve Nebojsa Andric ile idman yapma şansı yakaladı.

KASAP: BDA’YI HERKESE TAVSİYE EDİYORUM

Geçtiğimiz yıl BDA’nın Sırbistan’daki kampına katılan MGA takımı bu kez ise BDA’nın deneyimli koçlarını ülkemize getirerek burada önemli kamp gerçekleştirdi. MGA Antrenörü Hasan Kasap kampla ilgili yaptığı açıklamada; “BDA ile son iki yılda oldukça güzel ilişkiler kurduk. Gençlerimizin basketbol becerilerini geliştirmeleri adına çok önemli bir kapı. Tüm oyunculara ve basketbol kulüplerine BDA ile çalışmayı tavsiye ediyorum.” İfadelerini kullandı.

VUKOVİC VE MİLOJEVİC ÖNDERLİĞİNDE BDA

BDA, bugüne kadar 230’dan fazla basketbol kampı düzenlemiş olan antrenör Bane Vukovic liderliğindeki bir organizasyon olup Eurobasket Uluslararası Kamplarının bir devamıdır. BDA’nın programı, şu anda Golden State Warriors’ın Yardımcı Antrenörü olan Avrupa’nın en iyi koçlarından biri olan Dejan Milojeviç tarafından yürütülüyor. Milojevic aynı zamanda Nikola Jokic, Boban Marjanovic, Ivica Zubac, Goga Bitadze, Timothe Luwawu, Vlatko Cancar, Vasilije Micic veya Adam Mokoka gibi yıldız oyunculara da gelişim koçluğu yapmış bir isim. Akademinin amacı bilgi ve tecrübeleri genç ve yetenekli oyunculara aktarmak. Özenle seçilmiş koçlar tarafından, her oyuncunun gelişiminin her detayına dikkat ederek en iyisini yapmak.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu