ManşetTürkiye

MHP’li Akçay’dan Miçotakis’e tepki

MHP Grup Başkanvekili Akçay, Miçotakis'in ABD Kongresi'ndeki konuşmasını küstahlık olarak niteledi.

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Genel Kurulu’nda Yunanistan Başbakanı Kiriakos Miçotakis’in ABD Kongresi’ndeki konuşmasına tepki vardı.

MHP Grup Başkanvekili Erkan Akçay, “Miçotakis, ABD Kongresinde yaptığı küstah açıklamalarla Türkiye’yi ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ni hedef almıştır.” dedi.

Miçotakis’in Doğu Akdeniz ve Kıbrıs meselesiyle ilgili tarihi gerçekleri çarpıtarak asılsız ithamlarda bulunduğunu dile getiren Akçay, “Yunanistan, kuruluşundan bu yana emperyalist devletlerin piyonluğunu yapmaktadır. ABD tarafından kurgulanan, Miçotakis tarafından sahnelenen bu kirli ve ucuz oyun bunun en açık göstergesidir.” değerlendirmesinde bulundu.

Yunanistan Başbakanı’nın konuşmasının Türkiye ve Türk düşmanlığının açık bir tezahürü olduğunu kaydeden Akçay, “Yunanistan’ın bölgesel istikrarı hedef alan bu tutumu hukuk dışıdır, gerçeklerden uzaktır ve ayaklarımızın altındadır.” ifadelerini kullandı.

Yunanistan’ın, Türkiye’nin uluslararası hukuktan kaynaklanan haklarına saygı duyması gerektiğini belirten Akçay, iki devletli çözümden başka bir çıkış yolu olmadığını vurguladı.

ABD Kongresi’ndeki konuşmasında Türkiye’yi ABD’li senatörlere şikayet eden Yunanistan Başbakanı Kiriakos Miçotakis, Kıbrıs’ta iki devletli çözüme kesinlikle yanaşmayacaklarını açıklamıştı. Miçotakis’in konuşması dakikalarca ayakta alkışlanmıştı.

 

Diğer Haberler

Başa dön tuşu