GenelKıbrısManşet

MİK Başkanı Üresin: “Kamu yararı oluştuğu kanaatindeyiz; halkımıza hayırlı olsun”

-GIYNIK ÖZEL

Yılan hikayesine dönen Kıb-tek akaryakıt ihalesi nihayet sonuçlandı.

Basına açık bir şekilde pazarlık usulü yapılan akaryakıt ihalesini 45 dolar 93.76 cent teklif veren İçkale firması kazandı.

26922 nolu pazarlık usulü geçerli olan teklifler Kıb-Tek ve Merkezi İhale Komisyon tarafından değerlendirilerek İçkale Firması kararı üretilmiştir diyen MİK Başkanı Halis Üresin; yasa gereği gerekçeli kararın taraflara,katılımcı firmalara ve Kıb-tek’e bildirileceğini belirtti.

2 geçerli tekliften Gulf Banker Petrol Sanayi’nin komisyon ve teknik bilirkişi raporları ve kararı ile elenmiş olduğunu ifade eden MİK Başkanı; Gulf Petrol Sanayi’den sonra en düşük teklik veren İçkale’nin ihaleyi kazandığını açıkladı.

Bu aşamada karar Kıb-Tek’e gittikten sonra sözleşme aşamasında işlemler devam edecektir diyen Üresin; yapılan ihale  sonucu Kıbrıs Türk halkının kazançlı çıktığını ifade ederek şöyle konuştu:

“Biz geniş bir yelpazede değerlendirme yaptık. 75 dolara doğrudan alımların yapıldığı bir dönemde 45 dolarlık ihalenin bir kamu yararı oluştuğu kanaatindeyiz. Halkımızın kazançlı çıktığı bir noktadayız, hayırlı olsun.”

Diğer Haberler

Başa dön tuşu