KıbrısManşet

Milletvekilleri, muhaceret affı konusunda konuşuyor

Devam eden Meclis Genel Kurulu'nda muhaceret affı konusu konuşulmaya devam ediyor. 

CANLI AKTARIM

Muhaceret affı konusunda hayır oyu veren affa olumsuz bakan milletvekillerine eleştiride ulunan Ulusal Birlik Partisi Milletvekili Zorlu Töre yasanın geçmesi yönünde olumlu görüş içerisinde olduğunu ifade ederek, ana muhalefetin “sadece pandemi de cezaya düşenleri kapsasın söylemlerine” atıfta bulundu.

“Bir şeyleri bahane edip bu yasaya hayır demek akıl alır gibi değil.” diyen Töre, “Bu yasayı bekleyen birçok bölünmüş aileler var” dedi.

Töre sözlerinin devamında şunları kaydetti:

“İşlediği suçtan dolayı ömür boyunca bir daha o ülkeye giremez diye bir şart yoktur. Bir hata yapmış ve 5 yıl içinde başka bir suç işlenmemiş ise tekrar ülkeye girebilir. Devlet bütünleştiricidir. İhraç yemiş, devletin işleyişi yüzünden ya da iş yeri yüzünden ceza yemiş o kadar çok insan var ki belli bir zaman dilimine sokmak çok yanlıştır. KKTC’de sanki biz burada çalışan insanlara hor bakıyormuşuz gibi aileleri kendimiz bölüyoruz. Bölünmüş aileleri nasıl birleştireceğiz yönünde girişimde bulunmak için muhaceret affı yasasında bu kadar daraltıcı olmak çok üzücü.  Genel seçimden sonra bu af yasasına yeniden ihtiyaç duyulacaktır. İnsanların acılarını, ailelerin yaşadığı dramı biliyorum. KKTC bir hukuk devleti ise hukuka uygun ihraçlar yapılması gerekir. Bazı insanlar mahkemeye dahi çıkarılmadan ihraç edildi”

Diğer Haberler

Başa dön tuşu