KıbrısManşet

Milli Eğitim Bakanlığı ve KTOEÖS arasında Bakanlık içerisinde gergin anlar!

Milli Eğitim Bakanlığı, grev kesintileri yüzünden KTOEÖS yönetim kurulu ve sendika üyelerinden oluşan bir grup öğretmenin Bakanlığa gelerek mesai içerisinde Bakanlık Müsteşarı ve porseneline müdahalede bulunduğunu açıkladı.

MEB’ten yapılan açıklamada, grev kesintilerini gerekçe gösteren grubun saldırgan hareketleri nedeniyle sözlü olarak başlayan gerginliğin fiziksel şiddete dönüştüğü ifade edildi.

Bakanlık Müsteşarı, Daire Müdürleri ve fiziki müdahaleye maruz kalan personel, olaylara sebebiyet veren grupla ilgili polise şikayette bulunduklarını ve konunun polis soruşturmasında olduğu belirtildi.

MEB’ten yapılan kamuoyu açıklamasının tamamı:

Kıbrıs Türk Orta Eğitim Öğretmenler Sendikası Yönetim Kurulu ve sendika üyelerinden oluşan bir grup öğretmen, bugün Milli Eğitim Bakanlığı’na gelmiş ve mesai saati içerisinde görevini yerine getiren Bakanlık Müsteşarı ve
personeline müdahalede bulunmuştur.

Grev kesintilerini gerekçe gösteren grubun saldırgan hareketleri nedeniyle sözlü olarak başlayan gerginlik, fiziksel şiddet seviyesine kadar ulaşmış ve olaylar Daire Müdürleri ile bakanlık personellerinin müdahalesiyle
yatıştırılmaya çalışılmıştır.

Bakanlık Müsteşarı, Daire Müdürleri ve fiziki müdahaleye maruz kalan personel, olaylara sebebiyet veren grupla ilgili polise şikayette bulunmuştur ve gerekli soruşturma polis tarafından yürütülmektedir.

Grev kesintileri yasal mevzuata uygun olarak yapılmış olup, gerekli olması halinde konuyla ilgili detaylı açıklama kamuoyu ile paylaşılacaktır.

Diğer Haberler

Göz Atın
Kapalı
Başa dön tuşu