GenelKıbrısManşetSpor

Miracle Değirmenlik Süper Lig’de

2021-2022 futbol sezonunda 1. Lig’den, Süper Lig’e yükselen son takım Miracle Değirmenlik oldu. Play-Off grubu ikinci maçında Esentepe’yi 3-0 mağlup eden Miracle Değirmenlik 5 sezon sonra yeniden Süper Lig’e döndü.

2021-2022 futbol sezonunda 1. Lig’den, Süper Lig’e yükselen son takım Miracle Değirmenlik oldu. Play-Off grubu ikinci maçında Esentepe’yi 3-0 mağlup eden Miracle Değirmenlik 5 sezon sonra yeniden Süper Lig’e döndü.

SÜPER LİG BİLETİ GOLCÜLERDEN GELDİ

1.Lig’den Süper Lig’e yükselecek son takımın belirleneceği Play-Off grubu ikinci maçında Miracle Değirmenlik ile Esentepe dün Girne Mete Adanır Stadı’nda karşı karşıya geldi. Her iki kulüp taraftarlarının büyük ilgi gösterdiği maçta Miracle Değirmenlik’e Süper Lig biletini getiren goller golcülerden geldi. Mesarya ekibi 32. dakikada İlyas Yılmaz’ın golüyle ilk yarıyı 1-0 önde kapatırken ikinci devrede de uzun süre bu skor üstünlüğünü korudu. Değirmenlik’te Turgut Kaçar son bölümde penaltı atışından faydalanamazken 88. dakikada attığı golle farkı ikiye çıkardı ve takımını rahatlattı. Gol perdesini açan isim İlyas Yılmaz 90. dakikada kaydettiği golle perdeyi de kapattı ve Değirmenlik karşılaşmadan 3-0 galip ayrılarak Süper Lig’e terfi etti.

MİRACLE DEĞİRMENLİK’İN TAM PUAN AVANTAJI

Statüye göre ilk iki sıradaki takımdan sonraki 4 takımın tek devre lig şeklinde oynayacağı Play-Off’a takımlar normal sezonda topladıkları puanlarının yarısı ile başlar ancak olası puan eşitliği durumunda tam puanlı takım, buçuklu puanın bir üst rakama tamamlandığı takıma göre büyük bir avantaja sahip. Buna göre 1.Lig’de normal sezonu 58 puanla üçüncü sırada tamamlayan Miracle Değirmenlik, Play-Off’a 29 tam puanla girerken Mesarya ekibinin en yakın takipçisi konumundaki Gençler Birliği ise normal sezonu 57 puanla dördüncü bitirmiş ve Play-Off grubuna 28,5’in üst rakama tamamlanmasıyla 29 puanla başlamıştı.

SON MAÇA GEREK KALMADI SÜPER LİGİ GARANTİLEDİ

Miracle Değirmenlik Play-Off’taki ilk maçında Karşıyaka’yı 1-0, ikinci maçta da Esentepe’yi 3-0 yenerek son maç
öncesinde puanını 35 yaptı. İlk maçında Esentepe’ye 3-2 mağlup olan ikinci maçta ise Karşıyaka’yı 1-0 mağlup eden Gençler Birliği ise 32 puana ulaştı. Play-Off’taki son maç Miracle Değirmenlik ile Gençler Birliği arasında oynanacaktı ancak bu maç öncesinde Süper Lig biletini alan takım kesinleşti. Son maç öncesinde iki takım arasında 3 puanlık fark oluşunca İskele ekibi, Play-Off grubuna buçuklu puanının tamamlanması dezavantajını yaşadı Değirmenlik ise tam puanla başlamanın avantajı ile son maçın oynanmasına gerek kalmadan Süper Lig’e yükselmeyi garantiledi.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu