FutbolKıbrısManşetSpor

Miracle Değirmenlik’te forma giyen Ertuğrul Göktaş, sahtekar çıktı

Miracle Değirmenlik Spor Kulübü’nün 2021-2022 sezonu ara transfer döneminde Bostancı Bağcıl Spor Kulübü’nden bonservisli olarak satın aldığı yerli yabancı statüsündeki Ertuğrul Göktaş isimli futbolcunun gerçek Ertuğrul Göktaş olmadığı ortaya çıktı


Kıbrıs Türk Futbol Federasyonu AKSA 1’nci Ligi’nde ‘sahte futbolcu lisansı’ skandalı. KTFF, ülke gündemine bomba gibi düşecek bu skandal ile çalkalanıyor. GIYNIK Gazetesi’ne ulaşan bilgilere göre, Miracle Değirmenlik Spor Kulübü’nün 2021-2022 sezonu ara transfer döneminde Bostancı Bağcıl Spor Kulübü’nden bonservisli olarak satın aldığı yerli yabancı statüsündeki Ertuğrul Göktaş isimli futbolcunun gerçek Ertuğrul Göktaş olmadığı ortaya çıktı.

26 MAÇTA FORMA GİYDİ

AKSA 1’nci Ligi 2021-2022 sezonunda, ligin ilk yarısında 13’ü Bostancı Bağcıl Spor Kulübü’nde, ligin ikinci yarısında ise 13’ü Miracle Değirmenlik Spor Kulübü’nde olmak üzere toplamda 26 maçta forma giyen Ertuğrul Göktaş’ın bir sahtekâr olduğu tespit edildi.

BÜYÜK ŞOK YAŞADILAR…

GIYNIK Gazetesi’nin Miracle Değirmenlik Spor Kulübü yönetiminden elde ettiği bilgilere göre, Bostancı Bağcıl’da ilk sezon forma giyen yerli yabancı statüsündeki ismi Ertuğrul Göktaş olarak bilinen futbolcunun, ara transfer döneminde Bostancı Bağcıl Spor Kulübü Başkanı Hasan Besim tarafından bonservisli olarak Miracle Değirmenlik Spor Kulübü’ne satıldığı ifade edildi. “KTFF’de yerli yabancı statüsünde lisanslı olan bu oyuncuyu kadromuza kattık ve birçok maçta da forma giydi” diyen Miracle Değirmenlik Spor Kulübü yöneticileri, bugün ortaya çıkan bir gerçekle şok yaşadıklarını dile getirdi.

MİRACLE DEĞİRMENLİK, POLİSE ŞİKÂYETÇİ OLDU

2013 ve 2014 yıllarında Bostancı Bağcıl Spor Kulübü’nün lisanslı futbolcusu olan ‘gerçek’ Ertuğrul Göktaş’ın 2016 yılında ülkeden ayrıldığı ve bir daha KKTC’ye giriş yapmadığı ortaya çıktı. Bostancı Bağcıl Spor Kulübü Başkanı Hasan Besim’in ülkede olmayan bir kişi adına başka bir kişiye nasıl lisans çıkarabildiğini sorgulayan Miracle Değirmenlik yönetimi, “Ortada bir adli suç var. Bu iş basit bir hata değil. Ortada; başkasının kimliğine bürünme, sahte resmi evrak hazırlayıp tedavüle sürme, sahte evrakla kayıt gibi ciddi cürümler var” diyerek, soluğu poliste aldı. Kulüp avukatlarının şu sıralarda Lefkoşa Polis Müdürlüğü Adli Şube’de konuyla ilgili ifade vererek hem Ertuğrul Göktaş’ın kimliğine bürünen şahıs aleyhinde, hem Bostancı Bağcıl Spor Kulübü Başkanı Hasan Besim aleyhinde hem de Kıbrıs Türk Futbol Federasyonu aleyhinde şikâyette bulundukları da açıklandı.

ORTAYA ÇIKINCA KAYIPLARA KARIŞTI

Olayın ortaya çıkmasının ardından, gerçek kimliği bilinmeyen ve Ertuğrul Göktaş’ın kimliğine bürünen şahsın evinden kaçarak kayıplara karıştığını kaydeden Miracle Değirmenlik yöneticileri, uzun uğraşlar sonucunda telefonunu yanıtlayan şahsın “sen kimsin? Senin ismin ne?” sorusuna “Benim kim olduğumu Hasan Besim’e sorun” yanıtını vererek telefonunu kapattığı da ifade edildi. Bostancı Bağcıl Spor Kulübü Başkanı Hasan Besim’in ise iddiaları reddettiğini kaydeden yönetim, Futbol Federasyonu’nu aleyhine de şikâyetçi olduklarını kaydetti. Hasan Besim tarafından federasyona sunulan sahte evrakların nasıl kabul edildiğini sorgulayan Miracle Değirmenlik yönetimi, “Büyük bir mağduriyet yaşıyoruz. Ligin bitimine son 3 hafta kala 1 futbolcudan olduk, maddi olarak dolandırıldık. Ödediğimiz bonservis bedeli, maaş ve primler havaya gitti” şeklinde konuştu.

ERTUĞRUL GÖKTAŞ’IN KİMLİĞİNE BÜRÜNEN BU ŞAHSIN GERÇEK KİMLİĞİ BİLİNMİYOR

Diğer Haberler

Başa dön tuşu