DünyaEkonomiGenelManşet

Mısır turizmde 2021 hedefini açıkladı

Rusya’dan uçak seferlerinin yeniden başlatılması konusunda anlaşmaya varılmasıyla turizm gelirlerini artırmayı planlayan Mısır, bu yıl ağırlamayı hedeflediği turist sayısını açıkladı.

Rusya’dan uçak seferlerinin yeniden başlatılması konusunda anlaşmaya varılmasıyla turizm gelirlerini artırmayı planlayan Mısır, Ruslarla birlikte sekiz milyondan fazla turisti ağırlamayı hedefliyor.

Mısır’a bu yılın başından itibaren başta Doğu Avrupa olmak üzere 1.8 milyon turistin tercih ettiğini belirten Mısır Turizm Bakanlığı, bu dönemde turizm gelirlerinin neredeyse iki milyar dolara çıktığını ifade etti.

Bakanlığa göre Mısır, 2019’da 13 milyondan fazla turisti ağırlarken, geçtiğimiz yıl turist rakamları 3.6 milyon kişiye düştü.

Temmuz 2020’de sınırların açılmasından bu yana genel olarak 3 milyon turistin Mısır’da tatil yaptığını belirten Turizm Bakanlığı, Rus ve Mısır devlet kurumlarıyla birlikte tur operatörleri ve havayolları şirketlerinin arasında görüşmelerin sürdüğünü, en kısa zamanda Mısır’a 3 buçuk milyon civarında hedeflenen Rus turist akışının sağlanacağını bildirdi.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu