DünyaEkonomiGenelManşet

Mısır’ın turist kabul etme kriterleri belli oldu

Mısır Turizm Teşvik Kurulu, 2021 sezonunda turistleri hangi kriterlerle kabul edeceğini ve hastalık durumunda neler yapacağını açıkladı.

Mısır Turizm Teşvik Kurulu, tur operatörlerine yazı göndererek ülkenin turistleri hangi koşullarda kabul edeceğini ve salgın durumunda neler yapılacağını anlattı.

Mısır’ın tur operatörlerine gönderdiği yazıdan öne çıkan noktalar şöyle:

Mısır’a gelen ziyaretçiler negatif PCR testini veya aşı sertifikasını sunmak zorunda. Japonya, Çin, Tayland, Kuzey ve Güney Amerika, Kanada ile Londra Heathrow, Paris ve Frankfurt’tan gelenler 96 saatten eski olmayan son negatif PCR testi ile ülkeye giriş yapabilecek. Elinde negatif test sonucu olmadan Şarm El-Şeyh, Taba, Hurghada, Marsa Alam ve Luksor havalimanlarına gelen yolcular, buralardaki test merkezlerinde 30 dolar karşılığında testlerini yaptırabilecek. Yolcular havalimanında test yaptıktan sonra test sonucunu beklemeden oteline gidip check-in yapabilecek. Testi pozitif çıkan yolcu karantinaya alınacak ve konaklama, yeme-içme (alkol hariç) ücretsiz olacak.
Ülkelere geri dönecek olan misafirler, bulundukları yerlerde 30 dolar karşılığına yeniden PCR testi yaptırabilecek.

HASTALIK DURUMUNDA…

Karantina için her otelin içinde bölüm, kat veya yakınında bir alan bulunacak. Salgına düşen turistin konaklama ve yeme-içme masrafları otel tarafından karşılanacak. Nil’deki kruvaziyer gemilerinde korona olan yolcular ise karantina otelinde kalacak ve giderleri kruvaziyer şirketi tarafından karşılanacak. Testi pozitif olan ağır hastalar ise hastaneye kaldırılacak ve bu hastaların tedavi giderleri Mısır Sağlık Bakanlığı tarafından karşılanacak.
Testi pozitif çıkan hastayla aynı odayı paylaşan temaslılar, masrafları Sağlık Bakanlığı tarafından karşılanarak kontrolden geçirilecek. Bu kişiler, diğer yakınları iyileşene kadar otelde para ödemeden konaklayabilecek.
Mısır’a seyahat eden tüm yolcular uçaklarda, transfer araçlarında, müze ziyaretlerinde ve gezilerde maske takmak zorunda.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu