KıbrısManşetSiyaset

Mitinge ilgi neden az?

Bütün bunlara rağmen “Bu Memleket Bizim Platformunun” düzenlediği mitinge ilgi olmuyorsa ,insanlar sokaklara dökülmüyorsa ve bunu sorgulayan bir anlayış gelişmemişse ülkemizde bunun nedenleri önce siyaset kurumunu, sonra sivil toplum kuruluşlarını ve nihayetinde herkesi rahatsız etmesi gerekiyor

Bu Memleket Bizim Platformu’nun İnönü Meydanı’nda gerçekleştirmiş olduğu “Yurduma Sahip Çıkıyorum” mitingi yapıldı.

Fakat şunu hemen belirtmeliyim ki, ülke bu haldeyken yollar sokaklar daha çok kalabalıklarla dolması gerekirken mitinge ilgi beklendiği gibi olmadı.

Elbette bunun nedenleri var.

Mitingi yaptık katılanlar bize yetti, sloganımızı attık, pankartımızı açtık, şarkılar söyledik, dans ettik anlayışı devam edecekse elbette bunun nedenlerine de kimse bakmayacak.

Lakin gerçek şu ki; halk bu haldeyken bile böylesi bir mitinge yeteri kadar sahip çıkmadı zira ülkesine dair bir şeylerin düzelebileceğine olan inancı kalmadı insanların. Millet geçim derdinde.

İnsanlar evine ekmek götürmenin peşinde.

Borçların altında eziliyor halk.

Alacaklı alacağını alamıyor, borçlu borcunu ödeyemiyor. Aileler dağılıyor.

Kimsenin umurunda değil tabi.

25 bin TL her ay garanti ve düzenli maaş alan ve bugün ülkenin geldiği durumda pay sahibi olan milletvekili güya memleket derdi ile pankart açıp slogan atarak yürürken 4 bin TL civarı asgari ücreti zar zor alan kişi işini gücünü bırakıp nasıl o meydana gelsin. Bunun samimiyeti nerde?

Kimse kusura bakmasın.

Aylardır yazıyor, çiziyoruz..

Bütün veriler ortada.

Toplumsal bir çöküş yaşıyoruz her anlamda.

Alım gücü düşüyor, birçok insan yükümlülüklerini yerine getiremiyor.

Ülkede geçim derdi var.

Ekmek kavgası var.

İnsanlar mutsuz umutsuz.

Ve maalesef bunu dert edinmesi gerekenler bu feryadı duymazdan gelerek siyaset yapmayı sürdürdüler. İktidarı muhalefeti hiçbir şey olmamış, hiçbir şey yaşanmamışçasına lüks otomobilleri ile  Cumhuriyet Meclisine  giderek kabak doğramayı sürdürdüler, meyhane meyhane dolaşıp alemlere aktılar.

Ülke yangın yeri.

Her alanda kaos var.

Belirsizlik ise insanları yoruyor.

Bütün bunlara rağmen “Bu Memleket Bizim Platformunun” düzenlediği mitinge ilgi olmuyorsa ,insanlar sokaklara dökülmüyorsa ve bunu sorgulayan bir anlayış gelişmemişse ülkemizde bunun nedenleri önce siyaset kurumunu, sonra sivil toplum kuruluşlarını ve nihayetinde herkesi rahatsız etmesi gerekiyor.

Halk kutuplaşma istemiyor artık.

Ülkede toplumsal bir uzlaşıya ihtiyaç olduğunu görüyor. Bunun için de siyasetten toplumsal mutabakat talep ediyor..

Bunu hala anlamayıp ben sen o kavgası yapanların, konuya ideolojik yaklaşımlar gösterenlerin  ve buna bahane kişisel egolarını şişirenlerin bundan bir an önce vazgeçip, belli bir zümrenin çıkarları için siyaset yapmaktan geri durup toplumsal fayda sağlayacak siyaset anlayışına destek olmaları toplumsal bir ihtiyaç haline gelmiştir.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu