DünyaGüney KıbrısKıbrısManşetSiyasetToplumTürkiye

Mitsotakis’ten ERT ye demeç: Türkiye ile sorunları uluslararası hukuk çözer

Yunanistan Başbakanı Kyriakos Mitsotakis, Avrupa Konseyi’nin Doğu Akdenize ilişkinin perspektifinin önemine vurgu yaptı.

Yunanistan Başbakanı Kyriakos Mitsotakis, Avrupa Konseyi’nin Doğu Akdenize ilişkinin perspektifinin önemine vurgu yaparak Yunanistan ve Türkiye’nin prensipteki farklılıklarını uluslararası hukuk yoluyla çözülebilecekleri üzerinde görüş birliği içinde olmaları gerektiğini söyledi.

Yunanistan’ın devlet radyo televizyonu ERT’ye bir demeç veren Mitsotakis, Avrupa Konseyi’nin son 18 aydan beri Doğu Akdeniz’deki gelişmelerle ilgili olarak aldığı kararların özellikle önemli olduğunu belirtti.

“Türk-Yunan ilişkileri esasen Avrupa-Türkiye ilişkileri haline gelmiştir. Yunanistan sınırları aynı zamanda Avrupa’nın da sınırlarıdır” diyen Mitsotakis, bu sınırların korunmasında Türkiye’nin de önemli sorumluluğu bulunduğunu vurguladı.

“Türk-Yunan ilişkilerinde ‘sakin’ yazı, ‘sakin sonbahar ve ‘sakin’ kış izleyecektir. Ben Türkiye’nin Doğu Akdeniz’de gerginliğin sonuçta kimseye hizmet etmediğini anladığına inanıyorum. Yunanistan ve Türkiye’nin prensipte büyük farklılıklarının ancak uluslararası hukuka uyularak çözülebileceği üzerinde görüş birliği içerisinde olmaları gerekir.” diyen Mitsotakis “Tüm farklılıklara rağmen Yunanistan ve Türkiye’nin, iklim değişikliği, göç ve ekonomik konularda işbirliği yapabileceği” görüşünü savundu.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu