GenelKıbrısManşet

“Mahkeme bile hükümetten daha insaflıdır”

Başbakanlık önünde açlık çadırı kuran Turizm Emekçileri İnisiyatifi üyeleri GIYNIK Web TV mikrofonuna konuşarak, artık isyan noktasında olduklarını dile getirdi.

 

İnisiyatif üyelerinden Çağrı Dilek, karar üreteceklerini söyleyen hükümetin Bakanlar Kurulu’ndan bir sonuç çıkmadığını savunarak, “Şimdi de 12 Nisan’da kapalı turizmden bahsediliyor ama artık söylenenlere inanmıyoruz” dedi.
Dilek konuşmasına şöyle devam etti;
“ Bir yılda 3 maaş ile geçinmeye çalıştık. Kredileri erteledik, ailelerimizden yardım istedik, yeri geldi yemedik içmedik. Kiralarımızı ödeyemeyecek duruma geldik, çocuğuna mama bile alamayanlar var, tüm birikimlerimizi bitirdik, zordayız. Bizler ödenek falan istemiyoruz yalnızca iş yerlerimizin geri açılmasını istiyoruz. Kontrollü açılım önerisinde bulunduk bunu da yapamıyorsanız bırakın gidin. Gerekli protokol imzalanana kadar buradan ayrılmayacağız”

“SİNİRLER HAT SAFHADA, SONUNA KADAR BURADAYIZ”
İnisiyatif üyelerinden Ece Taneri ise konuşmasında, çok yorgun olduklarını ifade ederek, “Sinirler hat safhada, geleceğe dair ne yapacağımızı bilemeyecek bir duruma geldik. Açlık çadırı kurma kararımızı yürürlüğe koyduk. Artık en büyük savaşımız başladı, sonuna kadar da buradayız” mesajı verdi.
Haklarının iadesini alana kadar eylemi bitirmeyeceklerini vurgulayan inisiyatif üyesi Taneri, “47 yaşımda ailemden destek almak zorunda kaldım. Daha ne kadar onlardan yardım alabilirim? 30 senedir turizm sektöründeyim. Benim işletmemi bitirdiler, açılım olsa bile işletmem 5 yıl daha kendine gelemez. Bizler işlerimizi geri istiyoruz bin 500 TL’lerin peşinde değiliz. Açlık çadırı bir şeyi değiştirmeyecek çünkü bizler zaten açız…” vurgusu yaptı.

“MAHKEME BİLE HÜKÜMETTEN DAHA İNSAFLIDIR”
Taneri, esnaf kredisi ödeyemeyecek durumda olduğunu da söyleyerek, “Mahkeme bile hükümetten daha insaflıdır, en azından bana ne kadar ödeyebileceğimi sorarlar” dedi.

“BİZİ BU RADDEYE GETİREN AÇLIK VE TÜKENMİŞLİK”
Turizm Emekçileri’nden Halil Sarsar da , “Bizi bu raddeye getiren açlık ve tükenmişlik oldu. 150 binden fazla kişi adayı terk etti yurtdışından çalışmaya gelenlerde kalmadı. 14 aylık sürede nasıl geçindik onu devlete sormak lazım. Biz çok zor haldeyiz… Sonuç almaya geldik, umudumuz var, hükümete inanıyoruz” şeklinde konuştu.

“HIRSIZLIK MI YAPALIM?”
İnisiyatif üyelerinden Davut Neşe ise, “Bizi bu raddeye getiren bizleri düşünmemeleri oldu. Onlar koltuğunda otururken biz ne yer içeriz düşünen olmadı” diyerek tepkisini dile getirdi. Neşe, “14 aydır ailelerimiz olmasa açlıktan ölmüştük” ifadelerini kullanarak, “hırsızlık mı yapalım?” diye sordu. Davut Neşe, “Keşke hiç turizme girmeseydim çok pişman oldum. İki çocuğum var yüzlerine bile bakamıyoruz artık isteklerini karşılayamıyoruz, zor durumdayız. Umudum kalmadı… Bize umut verecek bir şey yapılmıyor” dedi.

“BUNUN SONU GÖÇE GİDER”
İnisiyatif üyelerinden Mahir Sümengen de, “Sözün bittiği yerdeyiz. Çok şey söyledik ama duyulmadı” diyerek sitem etti. TL’nin değer kaybetmesiyle birlikte çok zor duruma düştüklerini anlatan Sümengen, “beş kuruş para almadan yaşamamız bekleniyor, matematiksel olarak biri gelip anlatsın” dedi. Sümengen, “Pandemi olmasa bile ülke olarak şartlarımız çok zor, alım gücü düştü, 3 aydır turist yok, binlerce insan maaş almadan geçinmeye çalışıyor ve birikimler bitti. Bunlar, son çırpınışlarımız havada kalmayan kayda değer açıklama bekliyoruz… Bunun sonu göçe gider” ifadelerini kullandı.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu