EkonomiGenelKıbrısManşet

Müteahhitler 100 binlerce lira alacaklı

Gerek 2020 gerekse 2021’de tamamlanan ihalelerin parası müteahhide ödenmiyor

Koronavirüs darbesiyle sallanan müteahhidi, ödemeleri yapmayan hükümet mi yıkmaya çalışıyor?

SEKTÖR CİDDİ SIKINTILAR YAŞIYOR… Kuzey Kıbrıs’ta faaliyet gösteren çok sayıda müteahhide gerek 2020 yılında gerekse 2021 yılında çıkılan ve tamamlanan ihalelerin paralarının ödenmediği ve sektörün ciddi sıkıntılarla karşı karşıya bulunduğu bildirildi. Kıbrıs Türk İnşaat Müteahhitleri Birliği (KTİMB) Başkanı Cafer Gürcafer hükümete bir kez daha müteahhitlerin yüz binlerce liralık alacaklarının akıbetini sordu.

ÖDENMEYEN İŞLERİN LİSTESİ… Kamuoyu önünde dayanma gücü kalmayan müteahhitler adına açıklama yaptıklarını kaydeden Gürcafer; Karpaz Meslek Lisesi Ek Derslik İşleri; 41 Adet Muhtarlık Hizmet Binası Yapım Projesi, Ulukışla Çevre Duvarları Yapımı; Lapta Gençlik Kampı Tadilat İşleri, Derince Kültür Evi Çevresi, Halı Saha Alt Yapı Hazırlama, Basketbol Sahası Yapımı, Voleybol Sahası Yapımı, Çevre Düzenlenmesi, Çocuk Parkı ve Fitness Aletleri Alt Zemin Hazırlama Yapımı; Halı Saha Üst Yapı Hazırlama Projesi ve daha birçok işin tamamlandığını hatırlattı.

YETKİLİLERE, “NE DÜŞÜNÜYORSUNUZ?” SORUSU… Tamamlanan söz konusu projelerin ödemesinin yapılmaması ile ilgili Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Başbakan Ersan Saner, İçişleri Bakanı Kutlu Evren, Milli Eğitim ve Kültür Bakanı Sayın Olgun Amcaoğlu ve Maliye Bakanı Dursun Oğuz’a seslenen Gürcafer, “Döviz karşısında eriyen alacaklarımızın ödenebilmesi için ne düşünüyorsunuz?” ifadelerini kullandı.

“ARTIK YETER! KABAK TADI VERDİNİZ”… Geçtiğimiz hafta da alacaklar konusunda “Sanki birileri bizi sistemli bir şekilde batırmaya çalışıyor” diyen Gürcafer, “Gerek geçen yıldan gerekse bu yıl çıkan Türkiye kaynaklı ihalelerin parası müteahhide ödenmiyor. Bu iş tam bir rezalete dönüştü. KKTC, Türkiye’nin, Türkiye, KKTC’nin üzerine atıyor ama neticede para ödenmiyor. Karşı karşıya kaldığımız sistem, içerisinde bulunduğumuz durum şu ki, yükselen döviz karşısında değer kaybeden Türk Lirası, zararımızı karşılamıyor. Artık yeter! Kabak tadı verdiniz” demişti.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu