GenelKıbrısManşetSiyaset

Müze 2 gündür kapalı, Dr.Küçük’ün oğlu isyan etti: “Bu ülkede manevi değer kalmadı, her şey maddi çıkara döndü”

Toplum lideri Dr.Fazıl Küçük Müzesi, "çalışacak devlet personeli olmadığından dolayı" süresiz kapatılmak zorunda kaldı

-Mine İçsel

Ülkede ardı arkası kesilmeyen atamalar ve istihdamlar her döneme damgasını vurmaya devam ediyor.

“Yandaş” ve “ihtiyaç fazlası” atamalara kaynak bulan hükümet, gereken yerlere personel görevlendirilmesi konusuna ise adeta sırt çeviriyor.

Siyasi ve maddi beklentilerin manevi değerleri alt ettiği ülkede, bu anlamda adeta bir skandala imza atıldı.

Toplum lideri Dr.Fazıl Küçük Müzesi, “çalışacak devlet personeli olmadığından dolayı” süresiz kapatılmak zorunda kaldı.

Hiçbir devlet yetkili konuyla ilgilenmedi!

Dr. Fazıl Küçük’ün oğlu Mehmet Küçük, GIYNIK’a yaptığı açıklamada; Dr. Fazıl Küçük Müzesi’nde görevli sözleşmeli 2 personelin kadrolandırıldığını ve bu yüzden görev yerlerinin değiştirildiğini söyledi.

Bu iki personelin yeni görev bölgelerine geçmeden yerlerine yeni personellerin atanması gerektiğini aksi halde müzenin kapanma tehlikesi ile karşı karşıya kalabileceğini söyleyen Küçük; “Bu sıkıntıyı dile getirdiğimiz bir müsteşar; ‘Merak etmeyin, çözeceğiz’ dedi. Ama şuan müze personel olmadığı için 2 gündür kapalı” dedi.

Müzenin kapanabileceği ile ilgili yetkililerle görüşmeler yapmaya çalışsalar da başarılı olamadıklarını belirten Mehmet Küçük, ulaşmaya çalıştıkları hiçbir devlet yetkilisinin konuyla ilgilenmediğini anlattı.

Küçük ailesinin randevu taleplerine geri dönüş yapılmıyor

Cumhurbaşkanlığı ve Başbakanlık başta olmak üzere tüm bakanlıklara mektup yazdıklarını belirten Mehmet Küçük; “Hiçbir mektubumuza geri dönüş alamadık. Randevu taleplerimize bile geri dönüş yapmıyorlar. Kulakları tıkalı, ağızları kapalı. Manevi değer kalmadı bu ülkede hep maddi çıkarlar hep koltuk kavgaları” diyerek isyan etti…

“Aile olarak bizlerin müzeyi açık tutma yetkisi yok”

Dr.Fazıl Küçük Müzesi binasının İçişleri Bakanlığı’na ait olduğunu söyleyen Mehmet Küçük, müzenin ayrı bir komitesi olduğunu ve bu nedenle şahıs olarak ya da Dr.Küçük’ün ailesi olarak, personel istihdam edilmeden müzeyi açık tutmanın mümkün olmayacağını söyledi.

İstenilseydi personel yönlendirilirdi; istemediler

Maliye Bakanlığı ve İçişleri Bakanlığı haricinde tüm Bakanlıklara da personel konusunu açtıklarını ve geri dönüş almadıklarını hatırlatan Mehmet Küçük; “İstenilseydi diğer Bakanlıklardan da istihdam sağlanabilirdi. Mesai yapmadığı halde maaş çeken birçok kişi olduğu biliniyor artık ülkede; bari onları buraya yönlendirselerdi” diye serzenişte bulundu.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu