DünyaManşet

Mocha Kasırgası felaketi: 400’den fazla kişi öldü, 800 bin kişi acil gıda yardımına ihtiyaç duyuyor

Dünya Gıda Programı (WFP), Myanmar'da Mocha Kasırgası'ndan etkilenen en az 800 bin kişinin acil gıda yardımına ihtiyaç duyduğunu bildirdi.

Dünya Gıda Programı (WFP), Myanmar’da Mocha Kasırgası’ndan etkilenen en az 800 bin kişinin acil gıda yardımına ihtiyaç duyduğunu bildirdi.

400’den fazla insan hayatını kaybetti
14 Mayıs’ta başlayan Mocha Kasırgası’nda Myanmar’ın batı kıyısındaki Arakan eyaletinde hayatını kaybedenlerin sayısı 400’ü geçti. Şiddetli yağmur ve sele yol açan 5’inci kategori olarak belirlenen Mocha Kasırgası nedeniyle eyalette “acil durum” ilan edildi.

WFP Asya ve Pasifik Bölge Müdür Yardımcısı Anthea Webb, yaptığı açıklamada, 14 Mayıs’ta meydana gelen Mocha Kasırgası’nın Bengal Körfezi bölgesinde savunmasız binlerce insanın etkilendiğini kaydetti.

Felaketten Myanmar ve Bangladeş’te yaklaşık 1 milyon Arakanlı mültecinin kaldığı kampın da olumsuz etkilendiğini işaret eden Webb kasırganın binaların yıkılmasına ve altyapı sistemlerinin zarar görmesine neden olduğunu da söyledi.

Myanmar ve Bangladeş’te birçok ihtiyaç var
Webb, Myanmar’a ilişkin “Bugün en az 800 bin kişi acil gıda yardımına ihtiyaç duyuyor. Daha fazla bölgeye ulaştıkça gıda, barınak, su, sağlık ve diğer insani yardımlara yönelik daha büyük ihtiyaçların ortaya çıkması öngörülüyor.” dedi.

İlk üç ay boyunca kasırgadan en çok etkilenen Arakan, Magway ve Chin bölgelerinde en az 800 bin kişiye ulaşmayı planladıklarının altını çizen Webb, kasırga nedeniyle Myanmar ve Bangladeş’te çok büyük ihtiyaçların olduğuna dikkati çekti.

BM Mülteciler Yüksek Komiserliği (BMMYK) Myanmar Temsilciliği yetkililerinden Fabien Faivre de “Ülke içinde yerinden edilmiş insanlar da dahil yerel ölüm ve kayıp sayısının yer aldığı raporlar bizi çok endişelendiriyor. Mümkün olan en kısa sürede bilançonun ölçeğini daha iyi anlamayı umuyoruz.” ifadelerini kullandı.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu