KıbrısManşetSpor

MOK Seçimli Genel Kurulu yapacağını duyurdu

KKTC Milli Olimpiyat Komitesi (KKTC MOK) Yönetim Kurulu’nun aldığı karar doğrultusunda 27 Kasım 2021 tarihinde KKTC MOK’un Seçimli Genel Kurulu yapılacağı spor kamuoyumuza duyurulmuştu.

KKTC Milli Olimpiyat Komitesi (KKTC MOK) Yönetim Kurulu’nun aldığı karar doğrultusunda 27 Kasım 2021 tarihinde KKTC MOK’un Seçimli Genel Kurulu yapılacağı spor kamuoyumuza duyurulmuştu.

Aynı zamanda Federasyonlarımız ve diğer paydaşlarımız ile başlattığımız görüşmeler kapsamında KKTC MOK’un onaylanmış mevcut tüzüğünün Uluslararası Olimpiyat Komitesi (IOC) kriterlerine tam uyumlu hale getirilmesi için çalışma başlatılmıştır.

Profesyonel hizmet alımı (Spor Hukukçusu Av. Özlem Bendaşan) yöntemiyle başlatılan çalışma 16 Kasım 2021 tarihi itibarı ile ilk hali sonlandırılmış ve konuyla ilgili daha önce oluşturulan çalışma gurubuna sunulmuştur.

Yapılan çalışmanın Çalışma Gurubu tarafından incelenmesi ve nihai onayın verilmesini müteakip belirlenen süre içerisinde Federasyonların KKTC MOK’a üyelik güncellemesi ve yenilenmiş tüzük ile öncelikle tüzük değişikliği için genel kurul ve akabinde Seçimli Genel Kurul yapılması ile sürecin sonlandırılması hedeflenmiştir.

Yapılan çalışmanın, önceden belirlenen genel kurul tarihine kadar yetiştirilemeyeceğinden, ayrıca, KKTC MOK Başknı olarak şahsımın yaşadığı sağlık sorunu (Covid 19 Pozitif) nedeniyle 27 Kasım 2021 tarihinde Yapılması Planlanan KKTC MOK Seçimli Genel Kurulu, 18 Aralık 2021 tarihine ertelenmiştir.

Aynı tarihte KKTC MOK’un tüzük değişikliği ve Seçimli Genel Kurulu gerçekleştirilecektir. Spor kamuoyuna saygıyla duyurulur.

KKTC MOK 2021 OLAĞAN SEÇİMLİ GENEL KURULU

KKTC Milli Olimpiyat Komitesi’nin Olağan Seçimli Genel Kurulu toplantısı 18 Aralık 2021 Cumartesi günü saat 10:00’da Girne Öğretmenevi’nde yapılacaktır.

 GÜNDEM:

  1. Açılış
  2. Ulu Önder Atatürk ve Aziz Şehitlerimiz İçin Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı;
  3. 2021 Faaliyet Raporunun Okunması ve Onaylanması;
  4. 2021 Mali Raporun Okunması ve Onaylanması;
  5. Divanın Oluşturulması;
  6. Tüzük Değişikliği;
  7. Yarım Saat Ara;
  8. Başkanlık ve YK Üyeliği İçin Adaylık Başvuruların Kontrolü;
  9. Seçim İçin Oy Kullanma;
  10. Oyların Sayımı, Tasnifi ve Raporların Tutulması;
  11. Dilek ve Temenniler;
  12. Kapanış.

(S.A)

Diğer Haberler

Başa dön tuşu