KıbrısManşetSpor

Molohiya ayıklama muhabbeti

Geçen gün aynı yaş teşkilatından arkadaşlarla molohiya ayıklama muhabbetine daldık ofiste. Sohbette tespit ettiğimiz ihtiyarlama belirtilerimiz aynen şöyle: Artık; Cep telefonumuza gelen çağrıları bir kol boyu uzaklıkta okuyabiliyoruz. Bazen isteyerek bakmıyoruz da...

Yaş kemâle çoktan erdi de yaşam bitiyor artık. Tıp bilimcilere göre normalde insan ömrü 120’yken; stres, alkol, sigara, kötü beslenme, uykusuzluk, radyasyon, çevre kirliliği ve de aklı geri insanlarla uğraşma sonucu o ömrü 70’e çektik.

E şahsen geçmişte yukarıda belirtilenlerin dublesini yaşayan bendeniz de sağlıklı yaşam ömrümün ha’bire dibine dibine vurdum, tıpkı birçoğunuz gibi sayın seyirciler. Gele gele 50’ye basmak üzereyiz çok şükür.

Geçen gün aynı yaş teşkilatından arkadaşlarla molohiya ayıklama muhabbetine daldık ofiste. Sohbette tespit ettiğimiz ihtiyarlama belirtilerimiz aynen şöyle: Artık; Cep telefonumuza gelen çağrıları bir kol boyu uzaklıkta okuyabiliyoruz. Bazen isteyerek bakmıyoruz da… Halı saha maçlarımız veya diğer bireysel sportif etkinliklerimiz artık işkenceye dönüştü. İmkân varsa kaytarıyoruz… Yüksek sesle müzik yapan mekânlarda uzun süre kalamıyoruz… Berber aynasından başımızın kelleşmiş tepesine bakmak istemiyoruz…

E başka? Çay, kahve uykumuzu artık kaçıramıyor… Yüksek ısıdan çabuk bunalıyoruz. Soğuğa da gelemiyoruz… Sofraya konan her yemeği yiyemiyoruz. Özellikle kızartmalar artık mideden gebertir oldu… Seyahatlere ilaç çantamızla birlikte çıkıyoruz ve düzenli olarak bir hap alıp bir hastalıkla yaşıyoruz… Kilo verme amaçlı diyet yapıp aynı hızda kilo veremiyoruz…

Daha başka? Fâni işlerde skordan çok kalite üzerine vaaz verir olduk… “Amca” kelimesini sıkça duyuyoruz… Bilmediğimiz numaralı telefonlara bakmıyoruz… Geleceğe ilişkin emeklilik muhabbetini sıkça yaşıyoruz… TV’deki sağlık programlarına daha çok ilgi ve alaka gösteriyoruz… Bayramlarda elimizi öpüp cebimize bakan çok oluyor ya artık o mekânlara da girmiyoruz. Sterlin cinsinden çocuk okutunca neydi olacağı çok şükür… Garsonlara ve diğer hizmetlilere bahşiş cinsinden daha çok bahşiş bırakıyoruz. Vakıfçılıktan çok daha fazla haz almaya başladık… Daha çok ısmarlayan taraf biz oluyoruz, helal… İsteklerimizi ikinci plana atıp, çocuklarımızın isteklerine öncelik veriyoruz… Daha çok dedikodu yapıyoruz… “Nerde eski sporcular” muhabbetini çokça da dillendiriyoruz… Şans temelli piyango biletlerine daha çok zaman ayırıyoruz… Evcil hayvan besleme isteğimiz daha çok oluyor… Denize girme yerine, sahilde gölge yanı güneşlenmeyi daha çok seviyoruz… Kumdan kaleler yapacak sabrımız kalmıyor artık… Arabamızı kendimiz yıkamıyoruz… Neyse, özetle akranlarla yaptığımız molohiya ayıklama muhabbeti içi ihtiyarlama belirtilerimiz bildik bunlar sevgili seyirciler.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu