DünyaGenelManşet

Moskova’nın ABD iddiası: Ukrayna’da kimyasal silah kullanabilir

Rusya'nın Ukrayna'yı işgal girişiminde bir yıl geride kalırken Moskova'nın ABD iddiası dikkat çekti. Rusya, ABD'nin Ukrayna'da kimyasal silahlı bir provokasyon gerçekleştirebileceğini iddia etti.

Rusya-Ukrayna savaşı bir yılı geride bırakırken Moskova’dan dikkat çeken bir iddia geldi. Rusya Savunma Bakanlığı,ABD’nin Ukrayna’da provokasyona hazırlandığını iddia etti. Bakanlığın açıklamasında, ABD’nin eski Rusya Büyükelçisi John Sullivan’ın “Rus askerleri kimyasal silah kullanmaya hazırlanıyor” şeklindeki sözlerine değinilerek ABD’nin Ukrayna’da zehirli kimyasallarla provokasyonda bulunacağı iddia edildi.

Rus ordusunun kimyasal ve biyolojik silah birimi sorumlusu İgor Krilov da, “Bu açıklamaları ABD ve işbirlikçilerinin Ukrayna’da toksik kimyasallar kullanarak provokasyon düzenleme niyetinin bir göstergesi olarak görüyoruz” dedi. Krilov, böyle bir durumda suçluların tespit edilip cezalandırılacağını kaydetti.

RUSYA: KİEV’DE İSTİHBARAT MERKEZİNİ VURDUK

Öte yandan Rusya, Ukrayna’ya karşı saldırılarına şiddetli bir şşekilde devam ediyor. Son olarak Rusya Savunma Bakanlığı Sözcüsü İgor Konaşenkov, Ukrayna ordusuna ait Kiev’de elektronik istihbarat merkezi ve Hmelnitski’de özel operasyon merkezini vurduklarını bildirdi. Konaşenkov, yaptığı açıklamada, Rus birliklerinin Ukrayna’da taarruzlarına devam ettiğini belirtti.

Rusya Silahlı Kuvvetlerinin operasyonel taktik ve hava kuvvetleriyle, füze ve topçu birliklerinin Ukrayna ordusuna ait atış pozisyonları, askeri birlikleri ve teknik araçlarının bulunduğu bölgeleri vurduğunu kaydeden Konaşenkov, “Kiev bölgesinde Brovarı’da Ukrayna Silahlı Kuvvetleri’nin elektronik istihbarat merkezi yok edildi. Hmelnitski şehri yakınlarında ‘Batı’ özel operasyon merkezi imha edildi.” ifadelerini kullandı.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu