GenelKıbrısManşetSpor

Motor sporlarında federasyon çatışması

Motor sporları camiasındaki kurumlar arası yaşanan anlaşmazlıklar ‘federasyon’ konusunu gündeme getirdi. Ancak federasyon konusunda da ciddi bir çatışma yaşanıyor. Bu gerginliklerin ceremesini ise büyük harcamalar yaparak bu spora gönül vermiş sporcular çekiyor.

MAĞDUR OLAN TONLARCA PARA HARCAYAN SPORCULAR

Motor sporları kuşkusuz ülkemizde en çok ilgi gören ve seyirci toplayan organizasyonların başında geliyor. Ancak yıllardır motor sporlarında yer alan kurumlar, dernekler ve kulüpler arasındaki çatışmalar bitmiyor, bölünmüşlük devam ediyor ve ortak bir paydada buluşulamıyor. Bir yandan araba yarışları bir yandan da motor yarışları olmak üzere her iki motor sporu adına da ülkemizde çeşitli kuruluşlar tarafından çok önemli organizasyonlara imza atılıyor. Fakat son dönemde organizasyonlar giderek arttıkça bu kez de kurumlar arasındaki didişmeler daha da büyüyor. Bu durumun acısını da ülkemizde ekonomik anlamdaki en pahalı spor olarak görülen ve bu sporu yapabilmek için kendi ceplerinden balya balya para harcayan ve karşılığında da hiç bir maddi gelir elde etmeyen sporcular çekiyor.

RALLİ KULÜBÜ FEDERASYON İÇİN DÜĞMEYE BASTI

Tam da bu noktada Kuzey Kıbrıs Ralli Kulübü, kuruluş amaçları ve tüzükleri doğrultusunda diğer kulüpler ile istişare içerisinde motor sporlarının bir çatı altında toplanması yani federasyon kurulması adına çalışma başlatarak kulüp başkanları düzeyinde görüşmeler gerçekleştiriyor.

15 GÜN SONRA NİHAİ ADIM ATILMASI PLANLANIYOR

Kuzey Kıbrıs Ralli Kulübü’nden yapılan açıklamada; 28 Haziran 2021 tarihinde yapılan ve yedi kulüp başkanının bir araya geldiği toplantı neticesinde federasyon kuruluş dilekçesinin hazırlanması ve spordan sorumlu daireye bildirilmesi kararı alınmıştır. Alınan iş bu karar sonucunda kulüplerin kendi içerisinde yönetim kurullarının onayı ile 15 gün sonra yapılacak toplantıda nihai adımların atılması planlanmıştır.” denildi. Ancak motor sporları camiasında bazı kurumlardan ise federasyon konusuna karşı karşıt görüşlerde bulunuyor.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu